Izolační desky Isover Twinner

Vzhledem k neustálému vývoji tepelných izolací pro zateplení fasád se na trhu objevila novinka v podobě sendvičově uspořádaných desek. Jádrem izolantu je šedý fasádní polystyren GreyWall se zvýšeným izolačním účinkem, který se již osvědčil v praxi při zateplení nízkoenergetických nebo pasivních domů. Tento šedý polystyren je doplněn o krycí desku Isover TF Profi tloušťky 30mm.

Spojení desek je provedeno průmyslovým slepením pomocí speciálního lepidla, které zajišťuje vysokou pevnost v tahu i smyku a umožňuje ekonomickou výrobu izolačních desek pro energeticky úsporné objekty v tloušťkách od 100 do 300mm. Izolační deska Twinner má díky spojení materiálů polystyren vata výborné tepelně izolační a akustické vlastnosti. Tato izolace je velmi vhodná pro zateplení fasád rekonstrukcí nebo novostaveb s vysokým požadavkem na úsporu energií. Skladba zateplení vychází z kombinací materiálů vhodných na šedý polystyren. Jednou z certifikovaných skladeb představila firma Baumit. Lepící a stěrková hmota ProContact, kotvící hmoždinky StarTrack, armovací tkanina Startex, finální povrchová úprava NanoporTop se samočistícím efektem. Zateplení tímto systémem patří jednoznačně mezi nejkvalitnější konfigurace ETICS.

Řešení Twinner je sice o něco finančně náročnější než při klasickém zateplení, kdy je použit izolant fasádní polystyren, ale zároveň klade důraz na dlouhou životnost a kvalitu povrchové úpravy.