Když plot s dlouhou životností, tak jedině betonový

Betonový plot je vhodný pro každého, kdo nechce, aby mu každý kolemjdoucí viděl až do talíře. V jiných zemích jsou lidé zvyklí na to, že mají domy hned u chodníku a nepoužívají ani žádné záclony ani nic podobného. U nás to zvykem není, každý má doma na oknech záclony, mnozí ještě závěsy a také žaluzie.

Ploty jsou u nás taktéž obvyklé, většinou jsou vidět dřevěné nebo kované ploty, ale stále větší oblibě se začínají těšit také ploty z betonu. Je to dáno hlavně tím, že beton je velice trvanlivý a odolný materiál. Pro stavbu plotu se používá český beton stálého složení, ze kterého jsou nejprve vyrobeny plotové desky a sloupky a následně je celý plot montován dohromady. Betonové sloupky tvoří základ plotu, jsou proto kotveny do země, aby odolaly všem nepříznivým vlivům. Sloupky betonového plotu jsou opatřeny žlábky, do kterých jsou zasazovány plotové desky.

Beton bývá vyztužen navíc ocelovými armaturami, aby měl výsledný plot co nejdelší životnost, odolával klimatickým vlivům, vlhkosti a prudkému střídání teplot, kterému může být během roku vystaven. Jakmile jsou vyměřeny a vykopány jámy pro usazení sloupků, zabetonují se sloupky do země. Poté jsou mezi ně vsazeny plotové desky a zafixovány ve správné poloze a betonový plot je na světě. Není to tak složité, stačí vědět, jak na to.

Chcete i vy mít doma bezúdržbový plot, který vám dodá dostatek soukromí? Pořiďte si profesionální betonový plot od Betonoveploty.net. Vzhledu plotu se nemusíte obávat, betonové ploty se dnes vyrábějí v několika barvách a celé řadě různých designů. Můžete si tak vybrat betonové desky se vzorem skládaných cihel nebo štípaného kamene a to v barvě, která se bude k vašemu domu nejvíce hodit. Betonoveploty.net zajistí také dopravu betonových dílců až k vám domů a v případě potřeby zajistí také odbornou montáž. Svěřte oplocení do rukou odborníků.