Naplánujte si dovolenou v Chorvatsku

Zima je konečně u konce a spousta z nás už usilovně uvažuje, kam se letos podívají na dovolenku. Do letních měsíců je sice času dost, ale není důvod ztrácet čas. Vymyslíte-li si svůj program už teď, můžete výrazně ušetřit. V případě, že máte omezený rozpočet, nejspíše se nepodíváte nikam daleko – i tak ovšem existuje řešení, díky kterému prožijete léto u moře za cenu, kterou by vás stála méně atraktivní dovolená někde na přehradě. Zamiřte během letních měsíců do Chorvatska a užijte si opalování, koupání a jiné aktivity, které k dovolené u moře jednoduše patří.

Severobalkánská destinace toho má opravdu hodně co nabídnout a mezi českými turisty je považována za nejlepší levnou dovolenou ze všech. Jedním z největších lákadel jsou úžasné přírodní útvary. Chorvatsko se chlubí nejen průzračnou mořskou hladinou, ale také spoustou úžasných přírodních rezervací a celou řadou pamětihodností. Udělejte si výlet do Splitu nebo jiného prastarého města, případně na některý z chorvatských ostrovů a nasajte úžasnou atmosféru, na kterou natrefíte pouze zde. Obyvatelé Chorvatska jsou opravdu přátelští a rádi vás nasměrují na všechny zajímavé destinace.

Jestliže se ale stále nemůžete rozhodnout, kde se v rámci dovolené usadíte, vsaďte na severně položenou Istrii. Istrie je jednou z nejpopulárnějších lokalit vůbec a můžete zde najít největší počet apartmánů. A jaké je v Chorvatsku počasí? Klima v Chorvatsku se vyznačuje dlouhým létem a zatímco v severní části země převládá mírnější kontinentální klima, v jižní části země vládne klima velmi teplé a středomořské. Ať už se ale vypravíte do jakékoliv části země, každopádně můžete počítat s opravdu příjemnými teplotami a minimálním množstvím srážek. Velmi příjemný bývá i začátek podzimu, kdy se na pevninskou část země uvolňuje teplo, které se v průběhu letních měsíců nahromadilo ve vodě. Ceny ubytování na přelomu letních a podzimních měsíců navíc rapidně klesají.