Zárubně z MONTKOVU

Přemýšlíte o rekonstrukci své domácnosti? Pak jistě budete potřebovat nové dveře a s nimi související zárubně. Ty dnes v novém provedení mohou nahradit ty, které se dříve označovaly jako ocelová futra. Výhodou nových zárubní je, že se k jejich zasazení přistupuje až v konečné fázi stavby. Lehce tedy zajistíte, že budou v souladu s dalšími interiérovými prvky.

 

Využití a typy ocelových zárubní

 

Mezi oblíbené typy zárubní stále patří i ty ocelové. Vynikají svými univerzálními možnostmi použití a odolnou konstrukcí. Rozlišují se na několik druhů v závislosti na tom, zda se hodí do cihelného zdiva, do porobetonových tvárnic či do příček montovaných ze sádrokartonu. Jednotlivé typy mají jednotné značení, takže se při jejich výběru jistě nespletete.

 

Na ocelové zárubně dále můžeme nahlížet dle stavebního postupu, který je nutné použít při jejich zabudování. Rozlišují se tak na zárubně, které se zazdívají nebo osazují souběžně se stavbou a na ty které se montují dodatečně. Mezi dodatečně montované patří zárubně blokové  a tak zvané obložkové zárubně v dvourámové konstrukci. V obou případech se montují do předem připravených stavebních otvorů.

 

Využití ocelových zárubní pro atypické dveře

 

Kvalitní ocelové zárubně zakoupíte například ve firmě Montkov.cz. Zde si poradí i s atypickými dveřmi a vyrobí vám tak zárubně na míru. Do požadavku je však potřeba uvést typ a použití zárubně, průchozí rozměry, druh a tloušťku příčky do které se bude zárubeň osazovat. Můžete si také určit, zda chcete zárubně s požární odolností či nikoliv a celou řadu dalších specifických požadavků.

 

Ať již máte zájem o hotové či zakázkové ocelové zárubně, vždy si dejte pozor, jestli přesně odpovídají konstrukci dveří. Jednotlivé modely je samozřejmě možné upravit, a tak docílit optimálního řešení. Zárubně dnes nacházejí použití nejen pro obyčejné vnitřní nebo vchodové dveře, ale můžete se s nimi setkat také u protipožárních dveřích a například i v různých průmyslových prostorách.