Masové delikatesy a teriny

Patříte mezi milovníky masových pochoutek? Na našem trhu je široká nabídka různých paštik, masových pomazánek, krémů a dalších neodolatelných pochoutek z masa. Velké oblibě se těší také masová pochutina zvaná terina. Že ji ještě neznáte? Nevíte, o co přicházíte a je nejvyšší čas terinu ochutnat.

Pravá terina

Terina vychází z francouzského názvu terrine a je to nejen název hotového pokrmu, ale také název nádoby, ve které se právě směs zvaná terina peče. Ve Francii patří paštiky a teriny mezi standardní součást stravy občanů, ale chybět nesmí ani na slavnostní hostině. Vyrábí se z různých druhů masa dle libosti konzumentů. Někdo dá přednost klasické drůbeží, králičí či vepřové terině, zatímco jiný má v oblibě spíše kančí, kachní, bažantí nebo třeba jelení teriny.

Druhů teriny je obecně velmi mnoho a každý výrobce používá vlastní osvědčené receptury. Ve správné terině najdete vysoký podíl kvalitního masa a žádné umělé přísady. Mezi uznávané výrobce teriny patří především francouzský Jean Brunet. Terinu vyrábí už řadu let podle originální tradiční receptury z francouzské oblasti Bigourdane.

Terina Bigourdane s paprikou

Určitě vyzkoušejte Terinu Bigourdane s paprikou, která je pojmenovaná podle místa vzniku své receptury – Bigourdane – a obsahuje ty nevybranější suroviny. Těšit se můžete na terinu, ve které se snoubí vepřová játra, vepřové maso a vepřové sádlo spolu s muškátovým oříškem, pepřem, paprikou a dalším zajímavým kořením.

Pštrosí terina s tymiánem

Pokud chcete ochutnat něco netradičního, tak ochutnejte Pštrosí terinu s tymiánem. Chuť pštrosí teriny příjemně překvapí a dohromady s bílým vínem je neodolatelná. Masovou složku pštrosí teriny tvoří vepřové maso, pštrosí maso, kuřecí a vepřová játra a vepřové sádlo. To celé podtrhuje směs koření s muškátovým oříškem, pepřem a jalovcem.