Pexeso z vlastních fotek

Pexeso je oblíbená hra, především pro děti, kterým pomáhá rozvíjet jejich paměť a soustředění. Historie pexesa sahá do šedesátých let, dvacátého století a jeho průkopníkem byl William Hurter. Cílem této hry, je nalézt co nejvíce stejných karet, které tvoří dvojice. V balíčku takových karet je obvykle 64, vždy sudý počet. Doporučená věková hranice pro tuto hru je od 4 let, nicméně chytré děti to zvládnou určitě i dříve.

Tiskproradost.cz nabízí každému možnost, vytvořit si vlastní, originální pexeso, sestavené z vlastních fotografií. Díky tomu budete jak procvičovat paměť, tak budete mít možnost, připomenout si vlastní zážitky, obtisknuté na hracích kartách. Hrací karty jsou tištěny na tvrdý, křídový papír. Celá sada obsahuje celkem 64 hracích karet, tedy 32 originálních motivů. Kompletní balíček bude dodán v ještě nerozstříhaných arších, které si budete moci následně sami rozstříhat. Rozměry jedné karty jsou 5 x 5 cm. Vhodné tipy, pro vaší sadu pexesa jsou především v používání fotek obličejů, nikoliv celých postav, vzhledem k rozměrům karty a potřeby zapamatovatelnosti daného obrázku zúčastněnými hráči. Pokud plánujete vytvořit sadu pexesa pro menší děti, rozhodně je vhodné pexeso sestavit z fotek jeho rodinných příslušníků, příbuzných, kamarádů nebo domácích mazlíčků. Lépe si zapamatují jednotlivé obrázky a hra je bude více bavit. Pro sestavení sady pexesa z fotografií, budete potřebovat program AlbumMaker, což je jednoduchý program na sestavování fototiskovin. Ke stažení je zdarma.

Pořiďte si pexeso, jako hezký dárek pro známé, kamarády nebo rodinu. Prostě těm, kterým chcete na fotografiích připomenout společné zážitky a k tomu i potrénovat svou i jejich paměť. Veškeré podrobnosti naleznete na tiskproradost.cz/pexeso.