Jezírkmanie.cz – diskusní fórum o zahradních jezírkách a chovu ryb

Jezírkamanie.cz – diskusní fórum o zahradních jezírkách a chovu ryb

Rádi byte postavili jezírko a hledáte informace? Nevíte jakou folii, čerpadlo nebo filtr ? Máte již zahradní jezírko, ale máte problémy s jeho údržbou. Trápí zelená voda nebo řasa? Strádají vám ryby v jezírku a  nevíte co s nimi? Pokud máte takové otázka a rádi byste našli na ně odpovědi a prodiskutovali své problémy s ostatními majiteli jezírek, zkuste diskusní forum www.jezirkamanie.cz.

Jezirkamanie.cz je diskusní forum pro milovníky zahradních jezírek dozvíte se jak ostatní jezírkáři řeší své problémy. Můžete se inspirovat ve fotogalerii, můžete hodnotit zahradní jezírka ostatních a nebo nahrát video a fotky svého jezírka a počkat na názory ostatních.

Co vše se na jezírkamanie.cz můžete dozvědět? Zde je ukázka některý témat.

Kaučuk, nebo PVC folie?

Tady se názory různí.  Někteří dávají přednost kaučuku, jiní nedají dopustit na PVC folii.  Výhodou PVC folie je, že přesně kopíruje profil jezírka, tím, že se svařuje přímo na místě. Netvoří se záhyby, ve kterých se může usazovat kal.  Tloušťka folie by měla být 1,5mm. Kaučuk má výhodu delší životnosti, neobsahuje ftaláty  a je pružný i při nižších teplotách. Jestliže se Vám podaří jezírko dobře natvarovat a důkladně kaučuk vypnete, nemusíte se záhybů obávat.

Technologie pro jezírka

Spousta lidí ruší na zahradě bazén a dává přednost přírodně vyhlížejícímu jezírku.  A jelikož jim většinou od bazénu zůstane písková filtrace, jejich diskuze směřuje k tomu, zda se písková filtrace dá použít i do zahradního jezírka. Odpověď je jednoznačná: nedá. Kvalitní jezírková filtrace je založena na mechanicko-biologické filtraci. Mechanická slouží k odstranění hrubých nečistot a biologická filtrace se za pomocí bakterií postará o odbourání dusíku. Biologická filtrace je také o ploše a uspořádání filtračních materiálů, na kterých se nitrifikační bakterie uchytí.