Praktický a účinný nerezový komín

Komín je velmi důležitá součást každého domu. Protože v našich zeměpisných šířkách potřebujeme v zimě topit, je třeba mít vyřešený nejen zdroj tepla, ale také odvod spalin z topné soustavy. Nerezové komíny jsou univerzální, můžete jimi odvádět spaliny vzniklé topením tuhými palivy, oleji i plynem.

Mnohé domy jsou dnes vybaveny ještě zděnými komíny, ty slouží dostatečně, pokud mají odvádět spaliny z plynového topení. Topíte-li však tuhými palivy, vzniká jejich spalováním větší množství poměrně agresivních chemických sloučenin, které v komínu kondenzují a naleptávají jej zevnitř. Zděné komíny se tak brzo začínají rozpadat a je třeba je opravit nebo vyměnit. Řešením pro váš stávající komín může být také vyvložkování. Nerezové komíny se dají používat samostatně nebo jako vložky do stávajících komínů, záleží na tom, jaký nerezový komín si vyberete. Rozhodněte se pro kvalitu, Komíny-nerez.cz vám nabídnou různé druhy nerezových komínů z vysoce kvalitní nerezové oceli, která komínu propůjčuje dlouhou životnost, odolnost vůči vlhkosti, chemickým látkám i mechanickému působení.

Komíny-nerez.cz vám nabídnou izolované nerezové komíny, které jsou konstruovány ze dvou plášťů nerezové oceli, mezi které je umístěna vrstva izolačního materiálu. Tyto komíny jsou zvlášť výhodné, pokud potřebujete komín vést po fasádě domu nebo volně u zdi. Navzdory tomu, že se komínem odvádějí horké spaliny, vnější plášť komínu díky izolaci není rozpálený, takže se o jeho povrch nespálíte.

Potřebujete komín na míru, abyste se vyhnuli překážce? Vyberte si nerezový komín od Komíny-nerez.cz, prodávají se zde po dílech, nemusíte tedy kupovat celý set, ale jednoduše si navrhnete nebo necháte navrhnout komín a sestavíte si jej z jednotlivých dílů. Pořiďte i vy vašemu domu kvalitní odvod spalin v podobě nerezového komínu.