Vsaďte na hospodárné 3D krby

Krb je nejen praktický prvek domácnosti, pozvedne také design interiéru. Krby si většinou lidé pořizují z několika hlavních důvodů. Někdo v krbu vidí příjemnou atmosféru, kterou si doma s ústředním topením těžko vytvoří. Jsou lidé, kteří si u krbu rádi posedí s rodinou nebo přáteli a užijí si pohled do rozpálené krbové vložky, ze které sálá příjemné teplo, dřevo praská a plameny hučí. Jiný si zase potrpí na to, že krb je designově krásným doplňkem interiéru.

Protože je dnes k dostání velké množství různých krbů a krbových vložek, stačí si vybrat krbovou vložku s optimálním výkonem a přidat k ní krbovou obestavbu. Krbové obestavby se dnes sestavují z rozmanitých materiálů a v různých stylech. Vyberte si, zda je pro vás nejlepší rustikální typ krbu s neomítnutými cihlami nebo si spíš potrpíte na moderní krb zapracovaný ve zdi s použitím okrasné omítky v kontrastní barvě.

Velmi moderní jsou také 3D krby. Tyto krbové stavby zasahují více do prostoru interiéru, kde tvoří výraznou dominantu svým tvarem i zpracováním. 3D krby jsou většinou tvořeny krbovou vložkou prosklenou z více stran, která vytváří prostorový efekt ohně, tato krbová vložka je potom doplněna obestavbou zpravidla větších rozměrů, která je nápaditě řešená tak, aby byla originální, sladěná se zbytkem místnosti a přesto vyčnívala a poutala pozornost. Často jsou krby vybaveny různými doplňky, poličkami, prvky z přírodních materiálů, kontrastními omítkami a dalšími vychytávkami. Hojně rozšířené jsou také výrazné krbové mřížky, které pomáhají vytvářet originální stavbu krbu.

Existuje ještě celá řada důvodů, proč si lidé doma nechají vybudovat krb, nejčastějším z nich je úspora. Topením tuhými palivy v krbu oproti použití plynu nebo elektrické energie uspoříte nemalé peníze. Chcete-li i vy mít doma krb na úrovni, navštivte Levné-krby.eu a vyberte si.