Vsaďte na pohodlné moderní krby

Většina lidí považuje krb za luxusní doplněk interiéru. Proč? Je to jednoduché, necháte-li si krb postavit od profesionálů, tvoří skutečně nádherný estetický prvek místnosti. Moderní krby však na rozdíl od těch starých můžete použít také ke skutečnému vytápění. V čem je rozdíl? Staré krby byly většinou postaveny z cihel, omítnuty a oheň v nich byl otevřený, krby neměly žádná dvířka, veškerý prach, saze a také kouř se tak šířil do celého interiéru. Dnes jsou ale krby něco naprosto jiného.

Skládají se ze dvou základních částí, oheň se rozdělává v krbové vložce, ta je uzavřena prosklenými dvířky, přes která je dobře vidět oheň, zároveň však zadržují veškerý nepořádek v krbové vložce. Krbové vložky se prodávají od renomovaných výrobců v různých tvarech, velikostech a provedeních. Hlavním kritériem, podle kterého byste měli vybírat správnou krbovou vložku, je její výkon a také způsob vytápění. Krbové vložky vytápí buď pomocí teplého vzduchu nebo vody, záleží pouze na vás, jakou krbovou vložku si vyberete. Kolem ní však bude třeba vybudovat také krbovou obestavbu.

Obestavby slouží k akumulaci vyvinutého tepla a jeho postupnému uvolňování do prostoru, pomáhají zvyšovat účinnost spalování a především jsou tváří krbu. Krbová obestavba je to první, co z krbu uvidíme, může být nenápadná nebo dominantní, oblíbené jsou retro obestavby i obestavby moderní. Moderní modely krbů jsou tvořeny jednoduchými přímými liniemi, jsou zdobené prvky z přírodních materiálů, nejčastěji z pískovce nebo mramoru, a pro dokonalý efekt se často používají barevné minerální omítky. Moderní obestavby využívají krbové mřížky a designová řešení poliček, odkládacích ploch a zásobníků na dřevo k vytvoření zcela originálního vzhledu. Neváhejte a navštivte Levné-krby.eu, kde si určitě vyberete i vy.