Čtyři základní vrstvy zatravňovací dlažby Puruplast

Pokládka zatravňovacích tvárnic je díky jejich nízké hmotnosti a speciálnímu systému bezpečnostních zámků velmi snadná a rychlá. Jeden člověk položí za hodinu až 100 m2 zatravňovací dlažby. Okraje tvárnic jednoduše přizpůsobíte přiřezáním.

Jak probíhá pokládka zatravňovací dlažby?

Zatravňovací dlažba je pokládána ve čtyřech základních vrstvách. Způsob pokládky je možné přizpůsobit individuálním požadavkům zákazníka a konkrétní krajině.

VýplňZatravňovací tvárnice Puruplast lze plnit mnoha materiály. K zatravnění se doporučuje použít směs písku a humusu (travní substrát). Výplň zpravidla dosahuje 1cm pod horní hranu tvárnice.
Tvárnice PuruplastPodle způsobu aplikace je možné využít několik typů tvárnic, které byly vyvinuty a optimalizovány pro jednotlivé typy povrchů. O nejvhodnějším řešení pro zpevnění vašeho pozemku se můžete poradit s našimi odborníky.
Vyrovnávací vrstvaK vyrovnání případné vrstvy nerovností nosné vrstvy je možné systém tvárnic položit na vrstvu drti (frakce 4/8 mm) o maximální tloušťce 2 cm.
Nosná vrstvaPro vytvoření nosné vrstvy  k zajištění optimální drenáže plochy se doporučuje použít štěrkodrť (frakce 5/32 až 5/63 mm). Výšku nosné vrstvy je třeba zvolit podle předpokládaného zatížení plochy a všeobecných předpisů o stavbě cest a silnic.

Pokládka krok za krokem

Prohlédněte si sérii fotografií a přesvědčte se o tom, že je pokládka zatravňovacích tvárnic skutečně velmi jednoduchá.

odběr z palety  přiložení
dopasování  hotovo

Zatravňovací dlažba v nerovných terénech

Zatravňovací tvárnice Puruplast je možné doplnit o speciální doplňkové díly, jako jsou parkovací značky pro vyznačení parkovacích míst nebo klínové prvky pro vytváření křivek a oblouků. Tvárnice tak bez problémů položíte i v členitém terénu. Zámkový systém umožňuje kopírovat terénní křivky a zároveň stále zajišťuje bezpečné spojení jednotlivých dlaždic v jednolitém celku.

Máte zájem o produkt „zatravňovací dlažba” od společnosti Puruplast?