Rusové patří mezi nejhorší turisty

Na našich dovolených nás nejvíce obtěžují ruští turisté. To vyplývá z nedávného průzkumu veřejného mínění, které proběhlo na webových stránkách Zoover, a kterého se zúčastnilo přes 12,000 turistů  z celkem 20 evropských zemí . Minimálně 42% dotazovaných Evropanů tvrdí, že ze všech evropských národností  je nejvíce na dovolených svým chováním obtěžují právě Rusové.

O výše zmíněném se můžete přesvědčit i  v recenzích na webových stránkách spol. Zoover. Nejvíce skloňovanými charakteristikami ruských turistů jsou takové výrazy, jako: hluční, hrubí, nevychovaní a nespolečenští.  Recenzenty nejvíce obtěžuje strkání a předbíhání ve frontách na jídlo. Monika například na Zooveru píše: „Byli jsme ubytovaní v jednom z těch lepších hotelů v Turecku. Bohužel se sem díky velkému počtu ruských turistů už nikdy nevrátíme. V životě jsem se nesetkala s tak hrubými lidmi.“

Šest nejvíce navštěvovaných destinací ruskými turisty

Nejvíce se s Rusy můžete potkat ve všech tureckých a egyptských all-inclusive hotelech, velkou šanci máte i ve španělské Costa Brava. V současné době patří právě Španělsko mezi třetí nejoblíbenější destinaci ruských turistů.

1. Turecko

 

2. Egypt

 

3. Španělsko

 

4. Řecko

 

5. Kypr

 

6. Tunisko

 

Dalšími nejméně oblíbenými turisty mezi Evropany jsou  Němci (17%) a  Angličané (13%). V recenzích ze španělské Mallorky a Costa del Sol jsou nejvíce negativně posuzováni Angličané. Zatímco Němci nejsou oblíbení v turecké Side a na Mallorce.

Čeští hodnotitelé

Obecně řečeno: Češi hlasovali podobně jako zbytek evropských turistů, nejhoršími turisty jsou podle nich Rusové, kteří si od Čechů zasloužili plných 62% hlasů, Němci se dostali na druhé místo a třetí příčku obsadili severní sousedé, Poláci, ovšem s pouhými 5% hlasů.

 

 

 

Top 3 nejhorších turistů v r.2013

Top 3 nejhorších turistů pro Evropany   Kde se s nimi můžete nejčastěji potkat?

1. Rusové 42 % Turecko, Egypt, Španělsko
2. Němci 17 % Španělsko, Turecko, Itálie
3. Angličané 13 % Španělsko, Řecko, Turecko


Top 3 nejhorších turistů pro Čechy?   Kde se s nimi můžete nejčastěji potkat?
1. Rusové 62 % Turecko, Egypt, Španělsko
2. Němci 27 % Španělsko, Turecko, Itálie
3. Poláci 5 % Egypt, Řecko, Turecko

Nejpřátelštějšími turisty  jsou Belgičané a Rakušané

V anketě se na posledních místech s nejméně obtěžujícím chováním, umístili Rakušané (0%), Belgičané (1%), následovaní Skandinávci a Řeky (shodně po 2% hlasů). V mezinárodní anketě, kterou Zoover uskutečnil v r.2012, se ukázalo, že Rakušané jsou považovaní za nejpřátelštější národ v Evropě.  Zdá se, že to jsou mimořádně milí  a ochotní hosté. 

O Zooveru

Zoover je největší  nezávislou webovou stránkou v Beneluxu, poskytující recenze cestovatelů ze svých dovolených.  Webové stránky má v dalších 25 zemích světa. Se svými 185 miliony návštěvníky ročně se  Zoover pro mnoho lidí stává startovacím  bodem pro naplánování úspěšné dovolené nebo výletu. Cestovatelé  sami píší recenze o různých aspektech ubytování, destinací a tipů na výlet. V Nizozemí  Zoover  provozuje také www.VakantieReisWijzer.nl, Weeronline.nl a MeteoVista.nl.  Webové stránky Zoover obsahuje  více 2,3 miliónu recenzí, s více než 356,000 ubytování, a to ve více než 45,000 destinacích po celém světě.