Slunné Chorvatsko jako ráj českých turistů

Chorvatsko se stalo právem jednou z nejdostupnějších dovolenkových destinací. Každým rokem do Chorvatska míří několik stovek tisíců turistů ze všech světových stran. A právě turistů z České republiky je zde každoročně velká spousta. Co nás na Jadranu tolik láká? Uspokojivou odpovědí je určitě jeho ne příliš velká vzdálenost a poměrně snadná dopravní dostupnost, průzračně čisté moře, okouzlující příroda a panoramata, cenově přijatelná dostupnost hotelů a dalších ubytovacích možností i pohostinnost místních obyvatel. Jestliže se také vy chystáte letos k Jadranu jsme si jistí, že budete, stejně jako tisíce dalších českých turistů, spokojeni.

V poslední době se stále častěji objevují otázky, zda je vhodná cesta s miminkem do Chorvatska. Obecná hranice, která by stanovovala, v jakou dobu je vhodné brát svá dítka k moři, bohužel neexistuje. Vždy záleží na několika faktorech – na rodičích i schopnostech a dovednostech dítka. Většinou se však nedoporučuje jezdit na zahraniční dovolené s dětmi do jednoho roku věku. Nejenom, že je zde zvýšené riziko přehřátí, také poměrně citlivý organismus dítěte může na změnu okolních podmínek a klimatu reagovat nepříjemnou infekcí, která může vést k závažnějším problémům.

Uvažujete-li nad tím, kterou část Chorvatska letos prozkoumáte, můžete se nechat inspirovat třeba našimi tipy. Jestliže dáváte přednost hlučnějším lokalitám, ve kterých potkáte dostatek tradičních chorvatských hospůdek, ale i plážových diskoték, vsaďte na prvotřídní klasiku – Bašku Vodu nebo Zadar. Míříte-li do Chorvatska s malými dětmi, zajisté budete hledat nějakou klidnější destinaci, kterou je například velmi oblíbený Primošten. Dovolená v chorvatském Primoštenu bude stoprocentně nepřekonatelným zážitkem, který ještě podpoří překrásné scenerie, architektonická zajímavost místa a běloskvoucí pláže. Primošten se kromě toho může pochlubit jedním z nejkrásnějších západů slunce v celém Chorvatsku.