Trvejte na kompletním komínu z nerezu

Každý systém vytápění produkuje nežádoucí spaliny, které je třeba z topné soustavy odvádět, k tomu se využívají nejrůznější komíny.

Komínové systémy jsou složeny z kouřovodů, které napojují topidla do komínového potrubí, na kouřovody navazuje vlastní komínové potrubí složené z jednotlivých dílů, toto potrubí je potom zakončeno komínovou hlavicí, deflektorem nebo alespoň stříškou, aby byl komínový systém chráněn proti pronikání vlhkosti. V závislosti na charakteru spalin je třeba vybrat optimální komínový systém. Univerzálními komíny jsou nerezové komíny, které zvládají odvod spalin z plynných, olejových kotlů i krbů nebo kamen na tuhá paliva.

Čím jsou nerezové komíny tak zvláštní

Nerezové komíny jsou vysoce odolné vůči agresivním chemickým činidlům, dále jsou korozivzdorné a také žáruvzdorné. Na rozdíl od zděných komínů jsou nerezové komíny mnohem odolnější, díky tomu je také jejich životnost mnohem delší. Zejména spaliny z tuhých paliv jsou velmi agresivní kyselé kondenzáty, které rády narušují povrch komínového potrubí, nerezové komíny jsou však vůči jejich působení imunní, takže je můžete používat nerušeně po dlouhou dobu.

Nerezové komíny mohou být použity samostatně, hodí se ale také jako komínové vložky do stávajícího zděného komínu. Pokud budete stavět komín úplně nový, je třeba vědět, zda máte spočítaný komín o optimálních rozměrech. Pokud je totiž komín příliš velký nebo naopak malý, nedosahuje dostatečného tahu a odvodu spalin, tím se potom snižuje účinnost samotného vytápění, což je škoda. Komíny-nerez.cz proto pro vás mají nerezové komíny v nejrůznějších provedeních, tvarech a rozměrech. Velkou výhodou nerezových komínů je, že jsou složeny z jednotlivých dílů, takže si můžete sestavit nerezový komín vašim potřebám přesně na míru. Neváhejte a pořiďte si i vy kvalitní nerezový komín.