Jak postupovat při výběru matrace

Výběr matrace ovlivňuje několik základních faktorů, kterými nejčasteji jsou: podklad matrace (lamelový rošt), Vaše váha a preference a cena, kterou jste ochotni za matrace zaplatit.

Rosty.cz - matrace
Rosty.cz – matrace

Podklad matrace

Nejčastějším podkladem matrace jsou rošty (lamelové rošty nebo motorové rošty), pevná deska, u starších postelí to může být ještě drátěný rošt (tzv. drátěnka). Nejlepší podklad pod matraci je samozřejmě lamelový rošt (pevný, polohovací nebo motorový). Na lamelové rošty jsou ideální matrace ze studené pěny, PUR pěny, BIO pěny, matrace z líné pěny nebo matrace latexové. Pokud matraci budete pokládat na pevnou desku, nejvhodnější pro Vás budou pružinové matrace nebo taštičkové matrace, které dobře odvětrávají.  

Váha a preference spáče

Každá matrace do postele má odlišnou nosnost a také tuhost a výšku. Právě toto jsou další důležité požadavky, které ovlivňují výběr matrace. Dítě, clověk, který má 60kg nebo člověk se 150 kily potřebují každý jiný typ matrace. Každému spáči také vyhovuje jiná tuhost matrace. Pro manželské páry jsou vhodné například tzv. partnerské matrace, které mají 2 strany tuhosti. Každá strana matrace ji jinak tuhá, jedna je vždy měkčí a jedna tvrdší, aby si mohl každý vybrat pro sebe tu odpovídající stranu matrace. Výška matrace je také důležitá, protože ovlivňuje kvalitu matrace. Nejkomfortnější jsou matrace od 15cm (nejlépe cca 20cm), ty opravdu kvalitní matrace mají výšku i 25cm. Avšak ne do všech typů postelí se hodí vysoké matrace, někteří lidé naopak potřebují matrace nižší, okolo 12-15cm (například různé skládací postele, přistýlky).

Cena matrace

V neposlední řadě rozhoduje při výběru matrace do postele i její cena. V naši nabídce naleznete matrace levné i dražší, aby si mohl vybrat matraci opravdu každý. Navíc nabízíme zvýhodněné matrace 1+1, levné matracematrace výprodej, sety, matrace akce.

Matrace jsme schopni dodat v jakémkoliv množství a v jakémkoliv rozměru a co je důležité matrace vozíme dopravou po celé ČR až k Vám do bytu či domu.