Lana, provazy a motouzy – součást života

I když si to mnozí z nás nemyslí, lana, provazy, šňůrky, motouzy nebo také zemědělské provazy jsou nedílnou součástí každodenního života nás všech. Lana mohou být jakkoli dlouhé, s různým průměrem, barevně rozlišená a vyrobena z odlišných materiálů. Důležitým úkolem lan a provazů je, aby byly dostatečně silné ke svému užití a hlavně pevné.

V Deštné u Jindřichova Hradce sídlí firma, která se zabývá provaznickou výrobou mnoha druhů lan a provazů. Špičková kvalita, pevnost a moderní postupy práce při výrobě lan jsou přednostmi všech těchto provaznických výrobků. 

Nabídka lan a provazů této firmy je široká. Každý provaznický výrobek této firmy nabízí různou délku a také tloušťku. Můžete si vybrat z několika druhů prádlových šňůr. Prádlové šňůry mohou být bavlněné, mohou být pletené nebo stáčené, pletené s duší v několika rozměrech, roletovou šňůrku, zednickou, koníčkovou nebo prádlovku. Do svého automobilu si můžete zakoupit autolano vyrobeno v této firmě a to s praporkem nebo 2 oky. I rohože naleznete v nabídce a to tkané nebo mřížkové, opět v různých velikostech. Potřebujete-li ke sportovnímu využití švihadla, lana na přetah nebo na šplh, můžete si vybrat z délek 2, 3, 4, 5 nebo6 metrů. Sítě na házenou, košíkovou, kopanou, velké či malé pytle na míče nebo houpací sítě nalezete v nabídce firmy DELANA z Deštné. Výběr provaznických výrobků této firmy rozšiřují také nabízené zemědělské provazy, opratě, bavlněné teletníky a mnohé další šňůrky a různě barevná lana.