Ekonomické vytápění úsporným krbem na dřevo

Lidé v současné době často uvažují o tom, že systém vytápění předělají z plynového kotle na tuhá paliva. Proč? Odpověď je velmi prostá, topení tuhými palivy stojí mnohem méně než jakýkoli jiný způsob vytápění. Krby poskytují obecně velmi příjemné teplo a dokáží bez problémů vytopit celý dům. Moderní krby sestávají z krbové vložky, kde je oheň uzavřen za skleněnými dvířky, a krbové obestavby, která se stará především o akumulaci tepla a vzhled krbu. Nyní se zastavíme na chvilku u krbových vložek.

Krbové vložky jsou dostupné ve dvou základních provedeních a to teplovzdušné a teplovodní. Největší rozdíl tkví v médiu, které se spalováním tuhých paliv v krbu ohřívá a následně vytápí celou domácnost. V případě teplovzdušného krbu je tím médiem ohřátý vzduch, který se pomocí speciálních rozvodů přivádí do ostatních vytápěných místností. Teplovodní krbová vložka je vybavena tepelným výměníkem, ve kterém je voda. Jakmile zatopíte, voda ve výměníku se ohřívá a může být přiváděna do radiátorů v jednotlivých místnostech nebo můžete výměník napojit na bojler a ohřívat tak i vodu.

Uzavřené krbové vložky mají velkou výhodu, do místnosti vám nevniká žádný prach, saze ani nepříjemný kouř a přitom dobře vidíte na oheň v krbu. Internetový obchod Levné-krby.eu nabízí krbové vložky od renomovaných výrobců, můžete vybírat z velkého množství různých krbových vložek v rozmanitých velikostech a stylech. Krbové obestavby mají za úkol vylepšovat tepelné vlastnosti krbové vložky a akumulovat vzniklé teplo, aby ho potom mohly uvolňovat do prostoru i po vyhasnutí ohně. Krbové obestavby jsou vám na Levné-krby.eu k dispozici v rustikálním, klasickém i retro stylu. Pokud jste naladěni spíš na modernější vlnu, pořiďte si některý z moderních 3D krbů. Neváhejte a rozhodněte se pro stylový a praktický krb, uvidíte, že ušetříte a vykouzlíte si doma příjemnou atmosféru.