Inovativní praktický komín z nerezu

Z každého topení, ve kterém dochází k hoření paliva, vznikají spaliny. To se týká především topení plynem, oleji nebo tuhými palivy. Tyto spaliny nemohou zůstat v topné soustavě, je třeba zařídit jejich odtah ven. Nerezové komíny jsou moderní a účinnou volbou, jak se zbavit nežádoucích spalin. Běžně používané zděné komíny mají většinou problémy s agresivními spalinami, které rozrušují jejich povrch a po určité době působení ohrožují stabilitu a celistvost komínu.

Proto se používají nerezové komíny, které se vyznačují ohromnou pevností a odolností. Jejich základem je nerezová ocel zpracovaná na několik milimetrů silný plech. Tento plech je odolný vůči vlhkosti, mechanickým vlivům i chemickému působení, postará se tedy spolehlivě o odvod spalin z jakéhokoli vytápění. Nerezové komíny jsou velmi variabilní, vyrábí se velké množství různě tvarovaných částí nerezových komínů, které potom jednoduše sestavíte podle vašich individuálních potřeb a dispozic interiéru a vytvoříte si tak váš vlastní nerezový komín na míru.

Další výhodou je také nízká hmotnost, manipulace s komínovými díly je tak mnohem snazší a ulehčuje samotnou instalaci. Komíny jsou buď klasické z nerezového plechu nebo také izolované. Ty jsou vhodné zejména tam, kde je komín nekrytý, protože odvádí horké spaliny, ohřívá se také vnější stěna klasického jednoduchého komínu. Izolované nerezové komíny jsou však vybaveny vnitřním nerezovým pláštěm, tepelnou izolací a vnějším nerezovým pláštěm. Izolace odvádí teplo, takže vnější komínový plášť není horký a vy se o něj nespálíte.

Nerezové komíny tvoří jasnou volbu mezi komíny, vyberte si ze široké nabídky nerezových komínů na Komíny-nerez.cz i vy a vytvořte vašemu vytápěcímu systému optimální odvod spalin. Nerezové komíny jsou nejen praktické, ale také moderní, buďte IN a pořiďte si nerezový komín.