Odpadkové pytle z recyklovaných plastů

Přispívejte k ochraně životního prostředí recyklací. Ať jste firma, obec nebo město, můžete třídit odpady do plastových pytlů, které jsou samy o sobě vyrobeny z recyklovaných materiálů. Plastové pytle představují optimální řešení i pro kulturní akce a jiné události, se kterými je spojena zvýšená produkce odpadů. Pytle dodáváme v různých barevných provedeních pro jednodušší separaci jednotlivých typů odpadů.

Plastové pytle - folie

Jak se plastové pytle vyrábí?

Plastové pytle jsou výsledným produktem procesu recyklace plastů. Po sesbírání vstupních surovin (folie, PET láhve, sáčky, kelímky a jiné plastové odpady) následuje proces samotného zpracování, při kterém dochází k jejich přetvoření na drtě a plastové regranuláty.  Z nich je možné vytvářet celou řadu produktů, jako jsou zatravňovací tvárnicekompostéry a plastové pytle.

Kde najdou plastové pytle využití?

Plastové pytle

Plastové pytel využijí především obce a města, včetně řady firem. Své místo však mají i v domácnostech. Odpadní pytle jsou vhodné jak do veřejných odpadních košů, tak i do budov a sportovních areálů. Vedení měst pytle ocení i při pořádání nejrůznějších kulturních a společenských akcí, jako jsou městské slavnosti, trhy či festivaly. Díky pytlům můžete třídit odpad prakticky kdekoliv.

Hlavní výhody plastových pytlů Puruplast

Plastové pytle Puruplast představují samy o sobě vhodný způsob třídění odpadů. Jsou vyrobeny z nízkohustotního polyetylenu (LDPE), který se v mnohém liší od klasických odpadních pytlů. Hlavní rozdíl je především v jejich odolnosti a pevnosti. Snadnému protržení plastových pytlů zabraňuje stěna o tloušťce 55 – 80 mikronů (obyčejné pytle mají tloušťku pouze okolo 10 mikronů). Barevné varianty pytlů navíc usnadňují samotné třídění.