Hospodárné vytápění šetrným krbem na dřevo

Krb je součást interiéru, kterou si nelze nezamilovat. Je tak příjemné pozorovat, jak v krbu plameny olizují čerstvě přiložené dřevo. Teplo sálající z krbu je tak hřejivé a vytváří výjimečně harmonickou atmosféru, která prostě neodlučitelně patří k zimnímu období. Krby jsou stavby, které se skládají z krbové vložky a obestavby.

Krbová vložka je odpovědná za spalování paliva, je vybavena dvířky, kterými lze pohodlně přikládat. Tato dvířka bývají obvykle prosklená, aby se část tepla přenesla do místnosti, kde se krb nachází. Dalším důvodem je také to, abyste mohli oheň pohodlně pozorovat. Do moderních obestaveb se často používají krbové vložky s více prosklenými stěnami, efekt ohně je potom trojrozměrný. Krbové vložky rozhodují o tepelných parametrech vytápění, jako je účinnost, výhřevnost a také tepelný výkon krbové vložky. Výběr směřujte podle výkonu, vyberte si takovou vložku, která je schopná vytopit prostor o velikosti vaší domácnosti.

Ke krbu patří také obestavba. Některé krbové obestavby jsou skutečně poměrně nenápadné, ze zdi je vidět pouze přední stranu krbové vložky a kolem ní jemný rámeček z mramoru nebo pískovce. Jiné obestavby jsou komponovány naopak do prostoru, kdy se využívají krbové vložky s vícenásobným prosklením a vytváří tak zcela originální krb. Vyberte si i vy krb ve stylu, který odpovídá vašemu interiéru, vyrábí se krby v ultra moderním stylu, retro krby, klasické krby nebo rustikální krby. Záleží pouze na vás, který styl vás zaujme.

Levné-krby.eu nabízí široký sortiment krbových vložek, obestaveb i veškerých doplňků. Prohlédněte si nabídku a jistě si zde vyberete takový krb, který efektivně vytopí celý váš dům a bude skvěle zapadat do vašeho interiéru. Vsaďte na praktický a zároveň bezpochyby dominantní prvek vaší domácnosti a užijte si skvělou atmosféru, kterou u vás doma krb vytvoří.