Komín z nerezu

Pokud jde o komíny, nechte si poradit a pořiďte si nerezový komín, který je naprosto univerzální a lze jej použít pro odvod spalin z tuhých, olejových i plynných paliv. Nerezové komíny jsou vyrobeny z vysoce kvalitní nerezové oceli, která se vyznačuje vysokou tepelnou stálostí, odolností vůči vlhkosti a také chemickým látkám. Proto jsou nerezové komíny vhodné pro použití také u odvodu spalin z tuhých paliv, které jsou značně agresivní a negativně působí na stěny běžného zděného komínu.

Topíte-li tedy dosud plynem, ale chcete přejít na tuhá paliva, zkontrolujte stav vašeho komínu nebo jej rovnou vyměňte či alespoň vyvložkujte nerezovým komínem. Nerezové komíny umožňují rychlou a snadnou instalaci, manipulace s nerezovým komínem není vůbec obtížná, je to způsobeno zejména tím, že nerezová ocel má nízkou hmotnost a také tím, že nerezové komíny se sestavují z jednotlivých dílů. V tom spočívá také další výhoda a sice, že si můžete koupit jednotlivé části komínu podle potřeby a sestavit nebo nechat si sestavit potom komín na míru.

Na trhu jsou k dostání různé druhy nerezových komínů, můžete si vybrat tvar komínu i průměr podle toho, aby do něj šel dobře napojit kouřovod z kamen nebo krbu. Komín může být dále vybaven dalšími doplňkovými částmi, jako je třeba generátor komínového tahu nebo regulátor tahu. Tato zařízení jsou určena k tomu, aby komín produkoval optimální tah. Komínový tah totiž do značné míry ovlivňuje také účinnost topidla. Nerezové komíny nakupujte u profesionálů, kteří vám poradí, jaký rozměr komínu je pro váš dům ideální, navštivte internetový obchod Komíny-nerez.cz, který vám nabídne široký sortiment různých druhů nerezových komínů. Vybírejte tedy obyčejné nerezové komíny nebo izolované nerezové komíny nebo vsaďte na oválné nerezové komíny.