Navštivtě 1. místo v ČR, které začalo využívat celotělovou kryoterapii

Polarium Beskydského rehabilitačního centra Čeladná bylo prvním místem v České republice, které začalo využívat blahodárného působení celotělové chladové terapie, tzv. kryoterapie. Vyzkoušejte mimořádné léčebné účinky kryoterapie v Polariu i Vy!
„Ledové“ pojmenování Polarium se zrodiloprávě v Čeladné v hlavě MUDr. Lubomíra Šmuka (lékaře BRC). Pod tímto názvem je nyní celotělová chladová terapie známá v celé ČR a postupně ho převzaly i další zařízení.
Co je Polarium
Polarium – celotělová kryoterapie je léčebnou a regenerační metodou, která využívá k terapii extrémně nízkých teplot -110až -160°C. Pro terapii byla vybudována speciální kryokomora.
Pobyt v Polariu nejen ulevuje od bolesti, ale i příznivě působí na celou řaduchronických obtíží, včetně stresu a únavy – podrobněji viz indikace. Ve spojení s odborným lékařským dozorem a kvalitním navazujícím rehabilitačním programem dosahuje chladová terapie v našem Polariu výrazných úspěchů.

Komu Polarium doporučujeme

Polarium doporučujeme nejen na tlumení již vzniklých zdravotních potíží (bolestí, únavy, stres…- viz indikace), ale hlavně preventivně na POSÍLENÍ IMUNITY. Celotělovou kryoterapii v POLARIU doporučujeme jak dospělým, tak i mladistvým, ale to pouze v doprovodu rodičů nebo jejich písemným souhlasem.
Vynikající léčebné výsledky přináší střídání celotělové a lokální chladové terapie.
Lokální kryoterapie je doporučena těm, kteří trpí akutním nebo chronickým zánětem pohybového aparátu, hematomy, bolestmi kloubů, svalů a šlach a z různých důvodů nemohou navštěvovat kryoterapii v Polariu.
Extrémně nízké teploty, moderní kryokomora, kvalifikovaný personál, neustálý dohled lékaře a příjemné prostředí dělají z Polaria BRC Čeladná účinnou formu léčby a prevence mnoha obtíží.
„Metodu léčby mrazem doporučuji nejen u zánětlivých, revmatických, kožních a alergických onemocnění, ale i u sportovců jako pomocnou metodu ke zvyšování výkonnosti.
Průběh terapie je poměrně jednoduchý, ale přesto je potřeba dodržovat určitá pravidla, které jsou prevencí případných nežádoucích účinků – zhoršení zdraví, omrzliny apod. Veškeré informace o POLARIU obdržíte na recepci léčebného domu Polárka ústně nebo ve vestibulu formou písemných pokyn
Nejčastější indikace
• akutní i chronická onemocnění pohybového ústrojí – bolesti zad, kloubů, svalů (revmatická
• a zánětlivá onemocnění měkkých tkání i kůže, arttrosy a polyarthrosy apod.)
• rehabilitace po operacích, úrazech , zhmoždění tkání – po operacích páteře, velkých kloubů
– včetně kl. náhrad, po amputacích
• psychická únava – vyčerpání, deprese, stres, únavový sy, bolesti hlavy – migrény
• oslabení imunity
• onemocnění plic, astma , spastická bronchitida
• dermatologické problémy – akné, celulitidy, kožní projevy lupénky
• svalová únava – při sportu , namáhavé práci
• roztroušená skleróza, ALS