Nesmrtelné komíny z nerezu

Je jasné, že z každého topení vznikají nežádoucí spaliny, kterých je třeba se zbavit. Tyto spaliny obvykle méně či více poškozují komín, kterým jsou odváděny, a tak je třeba komín podrobovat pravidelným kontrolám. Máte starší dům, který by si zasloužil revitalizaci? Přemýšlíte o novém systému vytápění využívajícím tuhá paliva? Pokud jste dosud svěřovali spaliny do rukou zděného komínu, budete muset nejspíš situaci přehodnotit. Spalováním tuhých paliv se totiž uvolňují spaliny, které mohou v komíně kondenzovat a vytvářet tak agresivní kyselé látky, které negativně působí na stěny zděného komínu. Proto je lepší použít chemicky nereaktivní nerezový komín.

Nerez je chemicky i mechanicky stálý, je odolný vůči vlhkosti i extrémním teplotám. Nerezový komín si můžete pořídit jako celý set nebo po částech, prodávají se totiž různé díly nerezového komínu, můžete si tak sestavit nerezový komín na míru. Zejména pokud rekonstruujete starší dům, často se stane, že komínovému potrubí stojí něco v cestě a je třeba se překážce vyhnout. Pro nerezový komín existuje velké množství různých tvarů komínových dílů i průměrů, můžete tak snadno přizpůsobit komín konkrétním požadavkům.

Díky tomu, že nerezové komíny sestavujete z dílů a navíc díky nízké hmotnosti nerezové oceli, se s komíny dobře manipuluje a velmi snadno a rychle se instalují. Komíny z nerezu jsou vhodné k odvádění spalin z běžných domácností i z průmyslových objektů. Mnoho příznivců si nerezové komíny získaly tím, že nepotřebují žádnou údržbu a navíc vypadají reprezentativně. Moderní design navíc podtrhuje maximální funkčnost. Komíny-nerez.cz vám nabídnou široký sortiment nerezových komínů, naleznete zde komíny široké i úzké, kulaté i oválné, jednoduché i izolované. Vyberte si nerezový komín také vy a nebudete se už muset starat o odvod spalin z vytápění.