Chorvatské pobřeží jako ráj českých turistů

Chorvatsko se stalo právem jednou z nejoblíbenějších a nejvyhlášenějších prázdninových destinací. Každý rok míří k Jadranu několik set tisíců cestovatelů z širého světa. A právě turistů z ČR je zde každoročně velká spousta. Co Čechy na Chorvatsku láká? Odpovědí může být blízkost a snadná dopravní dostupnost, průzračně čisté moře, panenská příroda a skalní panoramata, cenově přijatelná dostupnost hotelů a dalších ubytovacích kapacit i otevřenost místních obyvatel. Pokud se i vy chystáte tento rok strávit dovolenou v Chorvatsku jsme si jistí, že budete stejně jako ostatní turisté, spokojeni.

V poslední době se stále častěji objevují otázky, zda a odkdy je vhodná dovolená u moře s dětmi. Hranice, která by říkala, v jakou dobu je vhodné brát svá dítka na zahraniční dovolenou, neexistuje. Vždy totiž záleží na několika faktorech – na samotných rodičích i schopnostech a dovednostech dítka. Pediatři však příliš nedoporučují jezdit na dovolené do zahraničí s dětmi do jednoho roku věku. Nejenom, že hrozí riziko přehřátí a následné dehydratace, také poměrně citlivý organismus dítěte může na změnu klimatu a okolních podmínek reagovat infekcí, která může vést k mnohonásobně závažnějším problémům.

Jestliže zvažujete, kterou část Chorvatska letos prozkoumáte, můžete se nechat inspirovat následujícími tipy. Jestliže dáváte přednost rušnějším lokalitám, ve kterých najdete spoustu klasických chorvatských hospůdek, ale také plážových diskoték, vsaďte na osvědčené destinace – Makarskou, Bašku Vodu nebo Podgoru. Míříte-li do Chorvatska s menšími dětmi, zajisté budete hledat klidnější destinaci, kterou je např. okouzlující Primošten. Dovolená v chorvatském Primoštenu se pro vás stane nepřekonatelným zážitkem, který ještě umocní překrásné scenerie, nedotknutá příroda a běloskvoucí pláže. Místo se navíc může pochlubit jedním z nejkouzelnějších západů sluníčka v celém Chorvatsku.