Jaký je nábytek z masivu?

Jenom dlouhé roky prověří, co je opravdu kvalitní, a tak se do popředí zájmu v poslední době opět dostává nábytek z masivního dřeva. Oproti ostatním materiálům, používaným při výrobě nábytku, má dřevo stále něco navíc. Je příjemné na pohled i dotek, voní, dobře se opracovává a je pevné. Výrobci nábytku proto na zvýšenou poptávku po dřevěném nábytku reagují stále se zvětšující nabídkou.

Kouzlo masivního dřeva

Mezi jednu z nesporných výhod dřeva je jeho přirozené kouzlo a schopnost vytvořit příjemné prostředí v každém interiéru. Dřevo má nezaměnitelnou vůni a je rovněž příjemné na dotyk. Veškerý nábytek z masivu má dlouholetou trvanlivost a vydrží vám mnohem déle než nábytek z dřevotřísky nebo jiné lisované hmoty.

Nábytek z masivního dřeva se dá ve většině případů snáze opravit. Odřeniny můžeme obrousit a přelakovat a některé díly se dají vyměnit. U nábytku z lisované hmoty je toto téměř nemožné. Pokud totiž začnete brousit vrstvu na povrchu, brzy se objeví nevzhledné jádro. Navíc odřený stůl ze dřeva stále nevypadá tak špatně – získal patinu, která je poslední dobou trendem v interiérovém designu.

V neposlední řadě je třeba říci, že dřevo je stoprocentně ekologický materiál. Je to obnovitelný zdroj a samotná těžba, výroba a opracování dřeva má jen minimální dopad na životní prostředí. Produkty ze dřeva, které jednou doslouží, také životní prostředí nezatíží. A jak už bylo řečeno, pokud se o nábytek ze dřeva pečuje, je téměř nesmrtelný!

Nábytek od truhláře

Nábytek z masivu seženete v mnoha různých formách, vyrobený z různých druhů dřevin a také ve spoustě barevných provedení. Můžete ho dát do každého interiéru, protože se hodí ke všemu. Aby vám ale skutečně vydržel po dlouhá léta a sloužil i dalším generacím, vyberte si kvalitně zpracovaný dřevěný nábytek

Samozřejmě, že nábytek z masivu se dá vyrábět strojově a skoro bez zásahu člověka. Ovšem takový nábytek nemá zpravidla stejnou kvalitu jako ten, na jehož výrobu dohlíží skutečný odborník. Přeci jen je dřevo velmi specifický materiál s různorodou strukturou a každý kus se hodí na něco jiného. Porozhlédněte se proto po menších truhlářských firmách, které mají dlouholeté zkušenosti s výrobou nábytku, a samy si zajišťují těžbu dřeva. Cena nábytku pak bude samozřejmě vyšší, ale zato budete mít jistotu nejvyšší kvality.