Doporučujeme moderní komíny z nerezové oceli

Komínem jsou domy vybaveny tradičně již dlouhá staletí, lidé totiž brzo pochopili, že pokud chtějí topit tuhými palivy, musí někudy odvádět kouř, který při spalování vzniká, jinak se udusí oni i oheň. Komíny jsou proto běžnou součástí domů, dříve se stavěly pouze z hlíny nebo ze dřeva, později však především kvůli nebezpečí požáru se komíny začaly stavět z cihel. Spaliny z tuhých paliv jsou však poměrně agresivní, takže ani zděné komíny moc dlouho nevydrží. Proto se začaly vyrábět v současné době nerezové komíny, které jsou poněkud odolnější.

Nerezová ocel je dostatečně pevná, korozivzdorná, žáruvzdorná a nenechá se rozhodit ani působením chemicky agresivních látek. Z toho vyplývá, že nerezové komíny jsou velmi odolné a mají tím pádem také dlouhou životnost. Pozitivní je, že se o ně nemusíte nijak zvlášť starat. Nerezový komín je vhodný pro každý dům a každou konkrétní situaci. Je totiž tvořen z mnoha dílů, které se k sobě jednoduše namontují a tvoří tak celý komín. Můžete si tak na míru objednat komín tak, aby vám přesně seděl do vašeho domu, vyhnul se i případné překážce a plnil spolehlivě svou funkci.

Nerezový komín si můžete objednat v mnoha různých provedeních, tvarech a velikostech, díky tomu bude vždy jednoduché napojit nerezový komín na jakýkoli kouřovod. Nerezové komíny se vyrábí v jednoplášťovém provedení, kdy můžete nerezový komín použít jako samostatný komín nebo jako komínovou vložku do již stávajícího komínu. Pokud potřebujete vést komín interiérem, zvolte raději dvouplášťový izolovaný nerezový komín, který je vybaven dvěma nerezovými plášti a k tomu izolační vatou. Neváhejte a sestavte si nerezový komín podle vašich představ a možností i vy. Obraťte se na internetového specialistu na nerezové komíny Komíny-nerez.cz a pořiďte si i vy nerezový komín na míru.