Nábytek z eukalyptu to je hit současnosti

Jestli uvažujete o koupi nového nábytku na zahradu, určitě vezměte v potaz zahradní nábytek u eukalyptu. Tento nábytek má mnoho výhod. Eukalyptus je vlastně dřevina, která pochází z Austrálie. Eukalyptus je také známý svými pozitivními účinky na dýchací ústrojí. Má vysokou hustotu a proto je vhodný pro výrobu nábytku. Zahradní nábytek z něho vyrobený má velice pěkný a propracovaný design a navíc vysokou odolnost. Pokud se budete o nábytek dobře starat, tak vám bude sloužit opravdu dlouho a pořád bude funkční a dobře vypadající. Samozřejmě údržba není nijak náročná, nechte si poradit od prodejce, jak o nábytek nejlépe pečovat. Mnoho lidí si eukalyptus spojuje pouze s léčebnými účinky, málokdo ví, že slouží také k výrobě velice kvalitního zahradního nábytku.

Jaký nábytek na zahradu si pořídit?

S příchodem jara si začneme více uvědomovat, že naše zahrádka potřebuje více péče. Přijde řada i na zahradní posezení. Máte pocit, že to staré je už hodně zašlé a potřebuje vyměnit? Investice do nového nábytku na zahradu se určitě vyplatí. Zahradní posezení zahrnuje zahradní stoly, zahradní lehátka a lavice. Pokud patříte mezi vyznavače přírodních materiálů, pak zvolíte domácí nebo exotické dřevo, případně ratan. Tyto materiály jsou velice originální svým designem a patří mezi luxusnější variantu zahradního nábytku. Vyžadují také větší péči, abyste docílili delší životnosti. Tento nábytek je tedy vhodnější na místa, která jsou zastřešená nebo více chráněná, například terasy, altány atd. K odolnějším materiálům lze zařadit kovový nebo hliníkový nábytek, popřípadě plastový. Tyto materiály jsou vysoce odolné proti dešti, slunci i mrazu. Ovšem nemají tak krásný a vzhled, jako je tomu u dřevěného nábytku. Je třeba důkladně zvážit všechna pro a proti.

Plastový nábytek, ano nebo ne?

Plastový nábytek je velice diskutabilní, neboť klady a zápory se mnohdy vzájemně perou. Pokud sháníte nábytek, který bude vystaven přímému slunečnímu záření i dešti, chcete, aby byl lehký a dobře se s ním manipulovalo a zároveň chcete ušetřit, pak je plastový nábytek tou nejlepší volbou. Tento zahradní nábytek však neudělá mnoho parády, velmi snadno praskne nebo se odře a není také tolik pohodlný.

Nábytek z teaku, vyzkoušejte

Koupíte-li si sestavy z teaku, rozhodně neprohloupíte. Teak je extrémně odolná dřevina, která disponuje moderním designem a vysokou trvanlivostí. Teak má vysoký obsah kaučuku a teakového oleje, tudíž je velmi dobře odolný proti povětrnostním vlivům a dobře čelí střídání teplot a slunečnímu záření. Tento nábytek navíc můžete nechat na zahradě i v průběhu zimy.