Injektáž zdiva jako sanační metoda

Objeví-li se na vašem zdivu známky vlhkostních map a plísní, naznačuje to, že je s vaším zdivem něco v nepořádku. Pokud jste problematiky znalí a máte s podobnou situací již nějaké zkušenosti, pravděpodobně víte, že za problémem stojí pronikání okolní vlhkosti do zdiva. Sanace vlhkého zdiva je pak řešení, které může problém poměrně efektivně vyřešit.

 

Na vině je okolní vlhkost

Zdivo, pokud v sobě nemá dostatečně kvalitní hydroizolaci, je náchylné na okolní vlhkost. Ta může díky povětrnostním vlivům či okolním podmínkám s postupem času do zdiva pronikat a působit v něm škodu. Výsledkem je pak velmi špatně obyvatelná místnost, ve které je pobyt dosti nepohodlný.

Injektáž zdiva je sanační metoda, která je navzdory relativně nízkým nákladům a nenáročné aplikaci schopna dodat zdivu potřebnou izolaci a zamezit tak dalšímu průniku vlhkosti. Injektáž zdiva je osvědčená a účinná metoda, kterou používají profesionálové provádějící sanace zdiva, avšak aby byla účinná, je třeba ji provést kvalitně a odborně. Je ale potřeba vzít v úvahu, jestli právě tato metoda je pro konkrétní situaci ta nejvhodnější – to opět může posoudit jenom odborník.

 

Sanace od odborníků

Sanace vlhkého zdiva je disciplína, která vyžaduje odborný přístup. Proto je vhodné před jakýmkoli zásahem kontaktovat odborníky, kteří sanace zdiva běžně provádějí a mají zkušenosti s injektáží zdiva i dalšími pokročilejšími metodami.