Vytápění realizujeme pohodlným krbem na dřevo

Když někomu řeknete, že chcete mít doma klasický krb, každý si představí něco úplně jiného. Krby totiž v dnešní době na sebe mohou brát rozličnou podobu. Pod pojmem klasický rozumí asi většina krb ve staroanglickém stylu, který využívá přírodní kámen kolem krbové vložky nebo krb z doby viktoriánské obložený neomítnutými cihlami. Takovým krbům říkáme nyní také rustikální.

A jaké že jsou ty další? V poslední době jsou velmi oblíbené moderní krby. Pod pojmem moderní krb si můžete představit jeho 2D verzi, která se skládá z běžné krbové vložky a skromné obestavby ve formě rámečku většinou z přírodního nerostu, druhou možností jsou 3D krby, které jsou naopak řešeny prostorově a zaujímají v interiéru dominantní postavení. Z materiálů se často používají přírodní nerosty jako mramor nebo pískovec v různých barevných provedeních. Tvary obestaveb jsou spíš jednoduché, přímočaré, využívající přímé linie. Tyto jednoduché tvary jsou potom doplněny často výraznými detaily, jako jsou různé okrasné poličky, krbové mřížky apod.

Výrazným prvkem prostorových obestaveb bývají použité barvy. K omítnutí 3D krbů se využívají minerální omítky často křiklavých až extravagantních barev nebo barevných kombinací. Krb tak v interiéru zaručeně zaujme na první pohled. Ať už se tedy rozhodnete pro jakýkoli design krbu, věnujte pozornost také praktickým aspektům krbu. Při výběru je důležité brát na zřetel také jeho praktické vlastnosti jako výhřevnost, výkon nebo účinnost spalování. Díky nejnovějším technologiím je ovlivněna zejména spotřeba paliva, která se snižuje na minimum díky dosažení dokonalého spalování. Vyberte si krb podle vašeho gusta, který bude mít dostatečný výkon a zároveň bude sloužit jako designový doplněk vašeho interiéru.