Zaměřeno na komíny z nerezu

U starších domů je samozřejmostí přítomnost komínu na střeše. Dříve se totiž pro vytápění používal plyn nebo tuhá paliva, komíny se proto stavěly všude. V dnešní době se vám může stát, že nebudete komín potřebovat vůbec, pokud se rozhodnete topit elektrickým kotlem nebo tepelným čerpadlem, nevznikají zde žádné spaliny, které by bylo potřeba odvádět. Nicméně stále běžnější jsou tuhá paliva, jejich spalováním však vznikají chemicky poměrně agresivní látky, které je třeba odvádět z topné soustavy. Pořiďte si proto kvalitní nerezový komín.

Ptáte se, proč zrovna nerezový komín? Je to jednoduché, nerezové komíny jsou naprosto univerzální, můžete je používat pro odvod jakýchkoli spalin. Může za to především materiál komínu, kterým je vysoce kvalitní nerez. Nerezová ocel je výrazně odolná vůči extrémním teplotám, vlhkosti i chemicky agresivním činidlům, vydrží vám tedy sloužit dlouhé desítky let naprosto bez potíží. Nerezové komíny mají také spoustu dalších výhod, mezi ty hlavní patří variabilita. Nerezové komíny jsou sestavovány z jednotlivých částí, tyto části si můžete nakombinovat, jak potřebujete, čímž vznikne komín na míru.

Zejména u starších domů se často stává, že komínové potrubí se musí vyhýbat nějaké překážce, díky systému montáže nerezového komínu to však není žádný problém, překážce se jednoduše vyhnete. Díky manipulaci s jednotlivými částmi se instalace stává poměrně jednoduchou, nerezové komíny se vyznačují díky nerezovému plechu poměrně nízkou hmotností. Nerezové komíny se vyrábí v několika různých provedeních, základem jsou jednoplášťové nerezové komíny, které jsou tvořeny jedním pláštěm nerezové oceli. Takové komíny se mohou potom používat samostatně nebo jako komínové vložky. Dále si můžete vybrat také izolované nerezové komíny, které jsou vybaveny navíc tepelnou izolací a druhým nerezovým pláštěm.