Bankovní klientské schránky

Sloupy s bankovními klientskými schránkami jsou určeny pro uložení cenností a důležitých dokumentů jednotlivých klientů banky v trezorových místnostech, případně v samostatně stojících trezorech. Podobné uplatnění naleznou sloupy s klientskými schránkami i na recepcích hotelů, kde slouží k úschově dokladů a cenných předmětů hotelových hostů. Pro otevření každé schránky je zapotřebí dvou klíčů, kdy jeden má k dispozici klient a druhý obsluha. Tím je zaručeno, že bez vědomí klienta, není možno schránku odemknout.

Tresorag.cz - Bankovní klientské schránky
Tresorag.cz – Bankovní klientské schránky

Velikost jednotlivých schránek lze na míru uzpůsobit, nicméně nejčastěji jsou využívány schránky s výškou 50, 75, 100, 150 a 300mm. Velikost schránek vychází z velikosti vyjímatelných kufrů, kterými lze všechny schránky vybavit. Čelní, pohledová strana schránek, je standardně dodávána v nerezovém provedení, které je z funkčního, ale i estetického hlediska pro bankovní provoz nejvhodnější. Na přání je možno schránky vyrobit i v jiné povrchové úpravě.

Trerosag.cz - schránka Titan
Trerosag.cz – schránka Titan

Každý sloup s bankovními klientskými schránkami je připraven k napojení na další, čímž může být vytvořena stěna, která vyplní určený prostor v trezorové místnosti. Rozměry sloupů jsou variabilní, nejčastěji však bývá využíván rozměr 2000 x 319 x 467 mm (VxŠxH) pro uložení formátu A3. Boční stěny sloupů je možno na přání obložit požadovaným dekorem.