Jak se přihlásit k DPH

Jako všude i v Polsku velmi dobře funguje finanční úřad, který často kontroluje podnikající subjekty, zda správně odvádějí daně. Na to, abyste se museli stát povinně plátcem DPH, existuje celá řada pravidel a podmínek. Je vám tato problematika cizí? Zaměstnáváte účetní, aby za vás vedla účetnictví, protože se v tom sami neorientujete? Potom vám musí také účetní hlídat, zda máte nebo nemáte povinnost stát se plátcem DPH. V České republice, kde pravidlům účetní rozumí, není takový problém dodržovat všechna nařízení. Chcete-li však expandovat do zahraničí, stačí úplně třeba sousední Polsko, může nastat problém. Nemusíte včas zjistit, kdy je nutná registrace k DPH v Polsku a můžete se potkat se slušnými pokutami.

Pokud se vám pokuty platit nechce a raději byste vše dělali podle pravidel, najměte si někoho, kdo se v místních pravidlech vyzná a poradí vám. Naštěstí takové firmy existují, jednou z nejspolehlivějších je firma Polpartner. Polpartner se zabývá především poradenstvím v oblasti financí, daňových služeb a vedení účetnictví. Zaměstnává pouze odborníky na vedení daňové evidence, účetnictví v Polsku a také samozřejmě řeší otázky DPH a registrace k DPH v Polsku.

Odborníci z Polpartner jsou pravidelně školeni a ví o všech novinkách a úpravách vyhlášek a zákonů, které se týkají daňové problematiky, proto vám vždy dobře poradí. V Polpartner jsou zaměstnáni lidé, kteří se velmi dobře domluví polsky i česky, takže se nemusíte bát jazykové bariéry. Bez problémů vám tedy povedou účetnictví v Polsku podle veškerých platných předpisů a v případě potřeby se postarají taktéž o vyřízení registrace k DPH v Polsku. Nebojte se podnikat v zahraničí a svěřte vaše účetnictví v Polsku do rukou zkušených odborníků z Polpartner.