Šetrné vytápění pohodlným krbem na dřevo

V dnešní době, kdy chce každý něco ušetřit, se mnoho domácností rozhoduje upustit od vytápění drahým plynem a budují se krby a kamna na tuhá paliva. Samozřejmě praktické výhody jsou nesporné, krby mají o mnoho nižší náklady na provoz, díky tomu domácnosti ušetří. Moderní krby jsou konstruovány tak, aby dosahovaly co nejdokonalejšího spalování paliva, díky tomu se zvyšuje výkon topidla a zároveň se snižuje spotřeba paliva a dochází k další úspoře.

Bojíte se také nepořádku při vytápění tuhými palivy? To už dnes opravdu nemusíte, krby jsou tvořeny krbovými vložkami, které jsou uzavřené. Hoření probíhá uvnitř, přičemž jej můžete sledovat skrz prosklená dvířka. Pro lepší efekt ohně se vyrábí také krbové vložky prosklené z více stran. Nicméně z takových krbových vložek vám do interiéru neuniká žádný kouř, prach ani saze, takže se nemusíte bát úklidu nepořádku. Pokud se rozhodnete pro levné krby, je třeba zvážit, zda chcete vytápět horkým vzduchem nebo vodou.

Teplovzdušné krbové vložky produkují ohřátý vzduch, který se do celé domácnosti dopravuje teplovzdušnými rozvody. Druhou možností jsou krbové vložky s výměníkem, ve kterém se ohřívá voda, ta je vedena do radiátorů nebo bojleru. Nespornou výhodou teplovodních krbových vložek je velice důmyslný systém napojení na ústřední topení, který tak umožňuje produkt využít jako hlavní nebo přídavné vytápění. Levné krby nabízí mnoho různých způsobů řešení vytápění, všechny varianty jsou velmi praktické, účinné a také elegantní. Krby zkrátka ozdobí vaši domácnost. Vyrábí se v mnoha různých estetických provedeních, používají se umělé i přírodní materiály nejrůznějších barev, stačí vybrat si styl a rozměr a můžete mít i vy u vás doma krb na míru, který vám vykouzlí v interiéru neopakovatelnou atmosféru. Nevzdávejte se svých snů a pořiďte si vlastní krb s kvalitní krbovou vložkou.