Komíny z nerezu s nesmrtelnou životností

Ano, jistě, všichni přece víme, k čemu komíny slouží. Každý už v životě někdy viděl tu rouru, která čouhá téměř z každé budovy a má za úkol ventilaci a především odvod spalin z objektu. Nicméně přemýšleli jste někdy o tom, jak takový komín funguje a jaký si vybrat právě pro váš dům? Zapotřebí je zejména dodržovat optimální rozměr. Důvodem je komínový tah, který má za úkol odsávat z komínového potrubí přivedené spaliny. Pokud je komínový tah příliš velký, snižuje se účinnost topné jednotky, pokud je komínový tah naopak příliš nízký, vrací se spaliny zpět a opět to poznáte zejména na snížení účinnosti spalování. Proto je třeba najít optimální řešení.

Dříve se používaly dřevěné komínové systémy, ty však byly často příčinou požárů, proto se postupem času přešlo na hliněné komíny a později se komíny začaly vyzdívat. Jak ale lidé topili tuhými palivy, jejichž spalování bylo přinejmenším nedokonalé, trpěly zděné komíny vlivem působení velkého množství agresivních spalin. I přesto, že dnešní topidla jsou mnohem pokročilejší a dosahují již mnohem dokonalejšího spalování, agresivní spaliny přesto vznikají a působí na vnitřní stěnu komínu. Proto se používají komínové vložky, které chrání celý komínový systém.

V současné době se stále častěji prosazují nerezové komíny. Jsou velmi odolné, za což vděčí nerezové oceli, ze které jsou vyrobené, odolávají působení vlhkosti, chemických látek i extrémních teplot. Díky tomu se vyznačují výrazně dlouhou životností. Kvůli nerezovému komínu nemusíte nic bourat, jeho velká výhoda tkví v tom, že jej můžete postavit uvnitř objektu nebo zcela samostatně a upnout ho třeba na fasádu. Nerezový komín od Komíny-nerez.cz můžete použít pro nízkoenergetický rodinný domek i pasivní dům. Spolehněte se na vysokou kvalitu a univerzální použití nerezového komínu i vy.