Nesmrtelné komíny

Komíny zná lidstvo už pěknou řádku století, nejprve jako odvod spalin sloužily jen otvory v jeskyních, lidé později komíny začali používat i ve svých obydlích, nejprve byly tyto komíny pouze dřevěné, ty však trpěly ohněm a často kvůli nim vznikaly požáry. Proto se komíny začaly budovat postupně z hlíny a z cihel.

Díky tomu, že při spalování tuhých paliv vznikají agresivní spaliny, je třeba komín chránit. Chcete-li používat zděný komín, je vhodné jej opatřit alespoň komínovou vložkou, jinak jej vystavujete nebezpečí narušení struktury vlivem působení spalin. Komínové vložky se často vyrábí z plastových hmot nebo nerezové oceli. Nerezové komíny mají mnohem delší životnost díky výrazně vyšší odolnosti vůči vlhkosti, působení extrémních teplot i agresivních spalin. Komíny z nerezu se postupem času začaly používat i samostatně, ne jen jako komínové vložky. Nejprve byly tyto komíny pouze jednostěnné. Stále častěji se však nerezové komíny začaly přidávat na dům dodatečně a bylo třeba je odizolovat, aby se o ně nikdo nespálil. Začaly se proto vyrábět dvouplášťové izolované nerezové komíny, které jsou stejně dobře funkční jako jednoplášťové komíny.

Velkou výhodou nerezových komínů je jejich nízká hmotnost a konstrukce. Tyto komíny se skládají z mnoha samostatných dílů, které lze kombinovat podle potřeby. Díky tomu si můžete sestavit komín na míru přesně podle vašich potřeb. Nerezové komíny se vyrábí v mnoha různých rozměrech i provedeních. Nerezové komíny lze proto napojit bez problémů na jakékoli kouřovody. Vyzkoušejte i vy variabilní nerezové komíny od Komíny-nerez.cz. Slouží spolehlivě k ventilaci i odvodu spalin z pevných, kapalných i plynných paliv. Nerezové komíny – praktické a zároveň elegantní řešení odvodu spalin z vaší topné soustavy, které vám vydrží sloužit dlouhá léta.