Pečujete o zahradu? Pořiďte si automatický zavlažovací systém

Důležitým předpokladem pro vytvoření krásné a současně užitečné zahrady je dostatek vláhy. Rostliny a trávník se bez pravidelného zalévání neobejdou. Jedná se ale o práci namáhavou, časově náročnou a také nezábavnou. Inspiraci, jak se zbavit starostí s přiměřenou zálivkou, hledejte na specializovaném webu automaticke-zavlahovesystemy.cz. Objednat „na klíč“ si můžete instalaci a servis automatických závlahových systémů, které vaši péči o trávník, stromy, keře nebo trvalky značně zjednoduší a zefektivní. Automatické zavlažovací systémyjsou velmi důmyslné sestavy a dokáží se spolehlivě postarat o zalévání každé zelené plochy.

Široké možnosti využití

Kde všude najdou své uplatnění? Automatické zavlažovací systémyvyužijete na zahradách rodinných domů či pozemcích rekreačních chalup, ve sklenících, v parcích i na jiných plochách veřejné zeleně. Výborně sloužit budou také na fotbalových a golfových hřištích i tenisových kurtech. Pravidelné zavlažování trávníku probíhá rovnoměrně a efektivně – a životnost travnaté plochy se rozhodně prodlouží.

Výhody a složení závlahových systémů

Uživatelé především ocení, že automatické závlahové systémy stoprocentně fungují i v době jejich nepřítomnosti. K dalším přednostem patří nízká spotřeba vody, finanční a časová úspora. Sestavy určené k zavlažování zahrad a zelených ploch jsou složeny z komponentů, jako je podzemní potrubí, filtry, ventily a šachtice. Praktické zavlažovací systémy dále obsahují elektrické rozvody, různé typy postřikovačů a prvky kapkové závlahy. Veškeré komponenty jsou dokonale ukryty pod úrovní terénu. Systém automatické závlahy je řízen elektronickou ovládací jednotkou, podle předem nastaveného programu. Závlahové systémy se tak postarají o dostatek vláhy pro trávník, stromy nebo keře zcela bez vašeho přičinění. Sháníte-li automatický zavlažovací systém od osvědčeného dodavatele, vyzkoušet můžete například značku Hunter.