Všestranné komíny pro odvod spalin

Součástí systému vytápění jsou také komíny. Komínový systém představuje soustavu pro odvod spalin, které vznikají v samotné topné soustavě. Chcete-li tedy měnit systém vytápění, je třeba myslet také na komín. Komíny odvádí z kamen či krbu veškeré škodlivé spaliny z kapalných, tuhých i plynných paliv. Než tedy učiníte první krok ke změně způsobu vytápění, měli byste se ujistit, zda je váš stávající komín vhodný pro vybraný způsob vytápění.

Zplodiny nejlépe dostanete pod kontrolu díky žáruvzdornému izolovanému komínu z nerezové oceli. Nerezové komíny představují optimální volbu v případě kombinovaného způsobu vytápění. Pokud chcete vytápět tuhým palivem v krbu či kamnech a zároveň mít možnost topit i plynem, je třeba, aby váš komín umožňoval odvod spalin z tuhých a plynných paliv. Na nerezový komín se můžete spolehnout, že odvede veškeré spaliny a vydrží vám sloužit dlouhou dobu. Díky svému materiálu je nerezový komín univerzální, takže ho můžete použít pro všechny druhy vytápění.

Nerezový komín je vyroben ze dvou plášťů z vysoce kvalitní nerezavějící oceli, vnitřní plášť nerezového komínu je žáruvzdorný a je tedy schopen snášet vysoké teploty, vnitřní plášť je izolován pomocí vrstvy izolační vaty a je potažen vnějším pláštěm. Výsledný nerezový komín je tedy izolovaný, žáruvzdorný a můžete jej snadno připojit k vašemu kotli, krbu či kamnům.

Spousta lidí narazí na problém při spojování komínového systému s kouřovodem. Toho se však s nerezovým komínem rozhodně bát nemusíte, nerezová ocel je velmi variabilní, snadno se zpracovává do požadovaného tvaru, takže můžete vybírat nejrůznější tvary a velikosti. Navíc se nerezové komíny vyrábí po jednotlivých dílech, které se podle potřeby navzájem spojují, existuje tedy i velké množství nejrůznějších redukcí a nástavců, díky kterým spojíte nerezový komín s jakýmkoli kouřovodem.