Chceme praktický komín z nerezu

Dávno pryč jsou doby, kdy se komíny vyráběly ze dřeva nebo z hlíny. Lidé už ve středověku přišli na to, že i komín se může vznítit, je-li postaven ze dřeva, když od takto vystavěných komínů vzplálo větším či menším požárem nejedno město. Proto se dnes dbá na bezpečnost u každého komínu, zejména pokud je třeba odvádět spaliny z tuhých paliv. Ty jsou totiž mnohem agresivnější než jakékoli jiné. Tvoří v komínu kyselé kondenzáty, které mohou narušovat povrch komínu a působit tak problémy.

Proto se stále častěji přistupuje k montáži nerezových komínů. Komíny nerez jsou vyrobeny, jak už sám název napovídá, z nerezové oceli, která je maximálně odolná nejen vůči spalinám z tuhých paliv a obecně chemickému působení, ale také vlhkosti a extrémním teplotám. Nerezové komíny mohou být jednoplášťové, ty lze využít jako samostatné komíny nebo také jako komínové vložky do již stávajících komínů, dále mohou být dvouplášťové s vrstvou izolační hmoty, která zajišťuje, že se o vnější plášť komínu nespálíte. Dalším typem nerezových komínů jsou komíny hybridní, které se skládají z nerezového pláště a keramické vložky.

Nerezové komíny jsou díky svému materiálu velmi lehké, snadno se s nimi manipuluje a umožňují také rychlou a jednoduchou instalaci. Tu podporuje také to, že nerezové komíny se nemontují v kuse, ale po jednotlivých dílech, ze kterých se skládají. To umožňuje také sestavit si nerezový komín na míru podle vašich individuálních potřeb. Internetový obchod Komíny-nerez.cz vám nabízí široký sortiment komínových dílů, ze kterých si můžete sestavit vlastní komín. Nabízí také komíny v různých rozměrech a provedeních tak, aby bylo možné na nerezové komíny napojit jakýkoli kouřovod. Vyberte si kvalitu, nešetřete na komínu a dopřejte si nerezový komín i vy a uvidíte, že s ním budete dlouhá desetiletí naprosto spokojeni.