Dostupná letní dovolená? Vsaďte na Jaderské pobřeží!

Slunné chorvatsko náleží mezi nejpopulárnější turistická letoviska. Oblibu cestovatelů si toto okouzlující letovisko získalo hlavně svými plážemi, tyrkysovým mořem, pohostinností místních obyvatel a bezpochyby také svou cenovou dostupní. Jestliže vám nyní přicházejí na mysl myšlenky, jestli se vám letos podaří našetřit na letní dovolenou, vězte, že pár dní u Jaderského moře si může dovolit každý z vás. Prozkoumejte překrásnou Pulu, objevte kouzlo chorvatského ostrova Hvaranebo se vydejte na návštěvu do městečka Primošten, které vás doslova uchvátí svým historickým nádechem.

Jestliže upřednostňujete komfort, nic se vám zrovna nechce příliš zdlouhavě zařizovat, s velkou pravděpodobností se s největší pravděpodobností obrátíte na nějakou cestovní kancelář a necháte si odborně poradit s výběrem lokality i ubytování. V tomto případě však mějte na paměti, že zrovna neušetříte.Dovolená na Jadranu zajištěná cestovkou spolu se zajištěnou stravou, dopravou a vhodným ubytováním vás může vyjít na velký balík peněz.

Buďte chytřejší a zařiďte si dovolenou vlastními silami. V současnosti již existuje celá řada možností, jak vybrat a zarezervovat ubytování prostřednictvím nejrůznějších portálů. Zalíbil se vám nějaký apartmán v historickém Primoštenu ? Nebo se snad poohlížíte po nějakém kempu v oblasti istrijského pobřeží? Ať už vaše volba padne na kterékoli letovisko, myslete na to, že pokud si zařídíte dovolenou svými vlastními silami, vyjde vás asi na třetinu ceny, kterou si účtují cestovní kanceláře.

Ušetřit nemalou částku však můžete kromě ubytování také na samotné dopravě. Letecká přeprava je sice velmi komfortní a časově nenáročná, na druhou stranu však poměrně dost nákladná. Pokud plánujete dovolenou u moře s rodinou, není nic jednoduššího než usednout za volant a společně se podělit o vzniklé náklady. Po cestě do Chorvatska i v samotném turistickém letovisku na vás stoprocentně čeká velké množství nezapomenutelných zážitků.