Je k něčemu výživový poradce aneb jak zhubnout?

Zhubnout můžete i vy! Ale opravdu to není tak docela jednoduché, jak se vám snaží namluvit mnohé reklamy. Pilulek z exoticky pojmenovaných bylin můžete spolknout, kolik jen chcete, přesto je ale základem hubnutí pohyb a správný jídelníček. Zajímavé je, že tyto dva faktory jdou ruku v ruce a každý z nich se na vaší výsledné tělesné formě podílí z poloviny. Nestačí tedy jen cvičit nebo jen správně jíst. Je nezbytné skloubit oba tyto návyky. V tomto článku vám poradíme, jak se můžete snáze poprat právě se změnou vašeho stravování – budete tak mít již z poloviny vyhráno.

Již jste si vyzkoušeli nějakou dietu? Pokud se vám hned napoprvé podařilo zhubnout, klobouk dolů. Udržet si nové stravovací návyky není vůbec snadné. O to horší je, když se člověk nakonec z médií dozví, že dieta, kterou vyzkoušel, vlastně není vědci doporučována, protože může být z dlouhodobého hlediska nebezpečná. Nezkoušejte bezhlavě různé jídelníčky a triky, o kterých se dočtete v časopisech. Svěřte se raději do rukou profesionálních odborníků, kteří již pomohli ke krásné postavě mnoha lidem. V tomto oboru působí dokonce i firmy, v nichž pracuje několik specialistů současně, což klientům zaručuje detailní diagnostiku a vysokou odbornost navržených řešení. Oblíbenou společností je například výživový poradce Praha – Sunkins. Spolupracují s ní přední odborníci na výživu, biochemii a kardiovaskulární systém. Díky tomu máte možnost získat jídelníček přesně na míru vašim potřebám a možnostem.

Právě individuálnost přístupu je to, co jídelničky od specialistů odlišuje od běžných diet. Navíc můžete získat i zajímavé tipy, které vyplývají z letitých zkušenosti daných nutričních expertů. Pracovali již s mnoha klienty, takže moc dobře víc, co ve vašem případě bude skutečně fungovat a co je naopak zbytečná ztráta času a úsilí. Je zde ale ještě jedna další výhoda, kterou dietologická poradna svým klientům přináší – motivace. Pokud navštívíte výživového poradce a využijete jeho služeb, podstatně se zvýší vaše zainteresovanost na úspěchu vašeho hubnutí. Jde o známý efekt, ze kterého těží také klienti fitness trenérů. Ve srovnání s člověkem, který je na hubnutí sám, budete mít při využití služeb dietologické poradny mnohem větší chuť a především vůli uspět.

Otálení s hubnutím vás může dostat do situace, kdy je již neodvratná návštěva odborníka na obezitu. Příliš vysoká váha totiž může být hrozbou pro vaše zdraví, a tak je nezbytné, abyste kila shodili přesně tak, jak se to má dělat. Specializovaná obezitologie vám může poskytnout všechny výhody dietologických poraden, které jsme již zmínili – profesionální přístup, odbornost a dodatečnou dávku motivace – díky tomu stoupnou šance, že vaše snaha o zhubnutí bude konečně završena úspěchem.