Odolný komín – ventilace i odvod spalin

Součástí každé otopné soustavy je komín, který slouží k ventilačním účelům nebo rovnou k odvodu spalin, které při vytápění vznikají. Ačkoli to na první pohled vypadá zvláštně zabývat se na jaře vytápěním a odvodem spalin, vzhledem k tomu, že v této době probíhá nejvíce stavebních prací, je právě nyní nejvhodnější doba. Komíny se vyrábí z mnoha různých materiálů, dříve byly preferovány především zděné komíny.

Pokud bylo vytápění realizováno pouze plynovým kotlem, nebyl problém a tyto zděné komíny sloužily naprosto bez problémů. Jakmile ale stále více lidí začalo přecházet na tuhá paliva, zjišťovali postupně, že zděné komíny na odvod spalin z tuhých paliv nestačí. Spaliny z tuhých paliv jsou agresivní, vznikají z nich kyselé kondenzáty, které potom narušují stěny komínu, proto se stále častěji využívanými stávají nerezové komíny.

Nerezové komíny představují velmi trvanlivé řešení odvodu spalin, jsou mimořádně odolné vůči působení spalin, vysokých teplot i vlhkosti. Díky tomu je jejich životnost skutečně velmi dlouhá. Nerezové komíny mají také spoustu dalších výhod, k těm hlavním patří snadná manipulace a instalace. Nerezové komíny se totiž montují z jednotlivých dílů, které jsou skladné, lehké a dobře kombinovatelné. Díky široké nabídce nejrůznějších komínových dílů si můžete snadno sestavit nerezový komín přímo na míru.

Nezáleží na tom, jaký máte dům nebo zda se potřebujete vyhnout s komínovým potrubím nějaké překážce. Komín z nerezu vám umožní bezproblémovou manipulaci. U většiny komínových potrubí narazíte na obtíže při napojování kouřovodů, nerezové komíny vám nabídnou velmi široký výběr nejrůznějších redukcí, díky kterým komínové potrubí napojíte bez problémů na jakýkoli kouřovod. ušetřete si problémy a rozhodněte se i vy pro moderní a praktický nerezový komín.