Úsporné vytápění od krbu až po komín

Ať už jste státní zaměstnanec nebo podnikatel, určitě se vám nebude chtít platit zbytečně vysoké účty za vytápění, pokud máte jinou levnější možnost. Vedle elektrické energie a plynu jsou velmi populární krby. Krby a krbová kamna jsou skvělým způsobem, jak zajistit vaší domácnosti navždy nezávislost na externích zdrojích tepla a navíc znatelnou úsporu nákladů na vytápění.

Stavba krbu není jednoduchá záležitost, nejprve je třeba vybrat optimální krbovou vložku. Podle čeho vybírat? V první řadě je důležitý výkon krbové vložky nebo krbových kamen, stačí zjistit, jaké má váš dům energetické nároky, které je vytápěním potřeba pokrýt, potom už zbývá jen vybrat si správné topidlo. Krbové vložky i krbová kamna jsou vyráběna v nejrůznějších provedeních, barvách a stylech, vyberte si proto to, které se nejvíce hodí do vašeho interiéru. Krbová vložka je základem krbu, potřebujete však ještě také krbovou obestavbu, která tvoří samotnou vizáž krbu.

Krbové obestavby vytváří celkový dojem z krbu, proto se vyrábí v mnoha provedeních, z nejrůznějších přírodních i syntetických materiálů a v atraktivních barvách. Vyberte si krb podle vašeho gusta, velmi oblíbené jsou krby rustikálního typu, které se vyznačují neomítnutými cihlami, krbovou římsou a kovanými doplňky. Jiným typem jsou retro krby a krbová kamna, ty bývají ze smaltu nejrůznější barvy nebo z klasické litiny.

Potom přicházejí na řadu úsporné krby nejen spotřebou paliva, ale také místem, zasazují se do stěny a prakticky žádnou zvláštní obestavbu nemají, až na nějaký jednoduchý rámeček. Pravým opakem jsou ultra moderní 3D krby, které se naopak vyznačují svým prostorově dost náročným zpracováním a v interiéru tvoří prostorové struktury, které zaujmou na první pohled. Ať už si vyberete jakékoli provedení krbu, uvidíte, že vám ušetří vaše náklady na vytápění a jako bonus vám doma vykouzlí skvělou atmosféru.