Nabídky práce a nemovitosti v okresech sousedících s Prahou

Země na sever a východ od hlavního města je rozmanitá. Je tam množství úrodných polí (okr. Nymburk a část Mladoboleslavska) i průmyslové oblasti (Mladoboleslavsko a Českolipsko). Okres Mladá Boleslav i okres Česká Lípa jsou významné svým průmyslem na výrobu a automobilů a autodílů. V Mladé Boleslavi byla již v roce 1895 založena 1. společnost pro automobilový průmysl. V současné době má podnik celostátní význam a zaměstnává mnoho osob z kraje. Na Českolipsku se vyrábějí doplňky a díly na automobily.

Nabídka pracovního uplatnění znamená stálou poptávku po realitách. V r. 2013 bylo v okr. Mladá Boleslav i na blízkém Nymbursku dokončeno více než 300 nových bytových jednotek. Reality v České Lípě jsou hodně žádané, a sice na prodej a k pronájmu. Vedle průmyslu hraje v kraji velkou roli zemědělská produkce. Zemědělské produkci patří jih Mladoboleslavska. Nejvíc v tom však historicky vynikalo Nymbursko se svými úrodnými poli a výbornou polohou. Tradiční obor má v okrese Nymburk ještě gumárenskoosikový průmysl. Nárůst role železniční dopravy, jež přes Nymbursko vede, souvisel se vznikem opraven pro železniční účely. Ty jsou významné pro celou zemi. Poptávané tedy jsou taky byty v Nymburku.

Zmíněná zemědělská a průmyslová odvětví se pojí s pracovními místy v okresu Česká Lípa. Kromě průmyslové a zemědělské produkce ve zmíněných okresech kvete též turismus. Známé jsou architektonické památky jako hrad Bezděz nebo zámek v Poděbradech. Turisty lákají i přírodní krásy kraje: Máchův kraj. Proto zde pracovní uplatnění najdou úzce zaměření specialisté ve výrobě a konstrukcích, avšak také méně kvalifikované pracovní síly, průvodci, hoteliéři, pracovníci v gastronomii a navazující zaměstnání.