Než pojedete na dovolenou

Vysvědčení je rozdáno, prázdniny pomalu začínají a nastává období, kdy většina z nás opouští tu na kratší, tu na delší dobu svá bydliště. Prázdniny jsou oblíbeným obdobím nejen dětí, velmi rádi tuto dobu využívají ke své trestné činnosti také zloději. Z policejních statistik vyplývá, že v období letních prázdnin se zvyšuje počet krádeží a vloupání do domů a bytů v průměru o 15 % a napáchaná škoda jenom za prázdninové měsíce dosahuje každoročně více než 100 mil. Kč. Jelikož je objasněnost případů krádeží a vloupání zhruba dvacetiprocentní, měli bychom být před odjezdem na dovolenou nanejvýš obezřetní a své obydlí proti vykradení náležitě zabezpečit.

Tresorag.cz - zloději
Zloději

Nedávejte zlodějům šanci – pořiďte si domácí trezor

Pravidla, jak postupovat před odjezdem z domova, jsou obecně známá, nicméně stále mnoho lidí zapomíná na to, že jejich byt není trezor. Navíc zlodějům v současnosti nahrávají i sociální sítě, kde na sebe spousta lidí prozradí téměř všechno, tedy i to, kdy, kam a na jak dlouho odjíždějí, takže vykradači domů a bytů pak mohou nerušeně „pracovat“. A právě termín dovolené je informace, kterou bychom veřejně rozhlašovat neměli.

Mnoho lidí po návratu z dovolené čeká nemilé překvapení v podobě vykradeného bytu a teprve při takové události si uvědomují, že kdyby si byli bývali pořídili do bytu trezor, mohli by s největší pravděpodobností řadu cenností, dokumentů a dat ochránit. Zloděje totiž zajímá takřka všechno, nejsou to jenom peníze v hotovosti, starožitnosti, šperky, ale také mobilní telefony, notebooky, televize, DVD přehrávače, domácí nářadí…

Přemýšlíte-li tedy nad tím, kdy si pořídit domácí trezor, vězte, že nejvhodnější okamžik pro koupi trezoru je právě teď, protože až se vrátíte z dovolené, mohli byste si také jenom postesknout nad tím, že kdybyste byli bývali trezor pořídili hned, mohli jste lépe ochránit svůj majetek a byli byste ušetřeni nepříjemného vyřizování v souvislosti s krádeží.