Stavíme variabilní komíny

Doba, kdy se stavěly domy z hlíny a bahna, jsou dávno pryč a je potřeba se dnes dívat i na další aspekty stavby, které přesluhují. Příkladem za všechny je třeba komín postavený z cihel a malty. Jedná se o technické řešení, které je již dávno překonané a v minulosti způsobovalo spoustu problémů. Často se stávalo, že komín prohořel někde ve slabším místě (samozřejmě tato chyba je způsobena spíše špatnou montáží), ale žádný ze zděných komínů není schopen vydržet to, co nerezový komín, kde navíc jeho instalace, údržba a samozřejmě i oprava je daleko rychlejší a tím pádem i levnější.

Navíc nerezový komín se dá používat i do domů, kde nebylo počítáno s komínem pro tuhá paliva vůbec. Stačí jen projít skrz vnější zeď a upevnit komín na fasádu pomocí speciálních úchopů. Dokážete si představit něco podobného s obyčejným komínem? Taková realizace je zcela nemožná, protože nerezový komín na rozdíl od zděného nepotřebuje základ.

Nerezové komíny se dnes používají i pro vyvložkování klasických komínů, či-li je nahrazují i v místech, kde vlastně není ani vidět, že se jedná o nerezový komín. Nerezové komíny jsou taková velká stavebnice, která se skládá z mnoha různých dílů, aby se mohly instalovat do každého domu nebo, jak již bylo zmíněno, aby mohly být i vně domu (tuto možnost vítají především ti, kteří nechtějí zasahovat do střechy). Nerezový komín je v současné době nesporně jednoznačná jednička ve světě odvodu spalin z domů.

Vyzkoušejte se zeptat odborníků z Komíny-nerez.cz!