Nerezové komíny – soustava odvodu spalin

Spousta lidí si ani neuvědomuje, že má na domě komín. K čemu vlastně slouží? Potřebujete ho vůbec? Vytápíte-li plynem nebo tuhými palivy, odvádí komín do ovzduší spaliny, které při hoření paliva vznikají. V takovém případě je pro vás přítomnost komínu v domě nezbytná. Pokud však máte elektrokotel nebo používáte k vytápění pouze tepelné čerpadlo, není pro vás komín nezbytná nutnost, snad jen pro ventilační účely.

Otázka je, jaký komín si vybrat, v dnešní době existuje na trhu skutečně velký výběr a někdy je těžké se v té změti zorientovat. Velmi důležitý je při vybírání správného komínu typ paliva, který budete používat. Jste-li rozhodnuti pro plyn, máte několik srovnatelných možností, pokud však sázíte na tuhá paliva, budete potřebovat nerezový komín. Chcete-li využít kompletní servis, navštivte internetový obchod Komíny-nerez.cz a prohlédněte si zde komíny z kvalitního nerezu, vložky do komínů, deflektory a další součásti komínové ventilace.

Volba komínu není však výlučně otázkou kvality materiálu, jde také o účinnost vytápění, na kterou má komín přímý vliv. Je důležité vybrat si komín správných rozměrů, který vytvoří optimální komínový tah. Je-li tah příliš malý nebo naopak velký, účinnost topidla rapidně klesá. Nerezové komíny jsou velmi univerzální, mohou odvádět spaliny z jakéhokoli typu paliv. Jejich ohromnou výhodou je, že nerezová ocel je žáruvzdorná, má dlouhou životnost, nekoroduje a je lehká. Díky tomu lze nerezový komín velmi snadno instalovat, dlouho vám vydrží sloužit a je maximálně odolný i vůči extrémně vysokým teplotám, působení vlhkosti i chemických látek. Nerezový komín lze díky velké variabilitě přizpůsobit jakémukoli prostoru na míru. Proto neváhejte a pořiďte si nerezový komín i vy.