Nerezové komíny – univerzální řešení odvodu spalin

Vždy, když dochází k hoření paliva, jsou jako vedlejší produkt vyvíjeny také spaliny. Ty mohou být méně nebo více agresivní, záleží na povaze paliva. Tomu je potom třeba přizpůsobit také materiál komínu. Univerzálním řešením jsou nerezové komíny. Zjistili jste, že vytápět váš dům plynem je poměrně nákladné? Potřebujete najít levnější způsob? Vsaďte na osvědčenou klasiku a začněte vytápět tuhými palivy pomocí krbu, kamen nebo kotle na tuhá paliva.

Při přechodu na tuhá paliva je třeba stávající komín zkontrolovat, případně zrenovovat. Při spalování tuhých paliv totiž často vznikají kyselé spaliny, které potom narušují strukturu komínu a mohlo by dojít k jeho poškození nebo dokonce zničení. Všechno spraví nerezová komínová vložka. Nemusíte totiž komín hned celý bourat, stačí použít nerezovou komínovou vložku, která má dostatečnou kvalitu, pevnost a odolnost vůči vlhkosti, extrémním teplotám a také působení spalin. Nerezová komínová vložka se skládá z vysoce kvalitní nerezové oceli, jejíž další významnou výhodou je nízká hmotnost. Díky tomu se s komínovou vložkou velmi dobře manipuluje a pokud chcete komín kompletně vyměnit nebo dodatečně přidat, je možné jej bez obav připevnit na fasádu.

Komíny nerez se sestavují z jednotlivých dílů, na trhu seženete velké množství různých typů dílů, ze kterých si můžete dát dohromady nerezový komín přesně podle vašich potřeb. Dostupné jsou také komíny v několika průměrech, není tak žádný problém trefit se do požadovaného rozměru a napojit kouřovody z krbu nebo krbových kamen rovnou do komínu.

Chcete-li stavět nový dům, potřebujete kvalitní komín, spolehněte se na léty prověřenou kvalitu. Nerezové komíny fungují jako odvody spalin soukromých i komerčních objektů, jsou spolehlivé, odolné, mají dlouhou životnost a pochlubí se také designově velmi vydařeným vzhledem. Rozhodněte se tak i vy pro bezkonkurenční vlastnosti, cenovou dostupnost a kvalitu.