Stavba nového účinného krbu

Není krb jako krb, spousta domácích kutilů si myslí, že postavit krb nemůže být velký problém a že i krbovou vložku by si dokázali svařit doma, když na to přijde. Můžeme vám jen doporučit podobné postupy vůbec nezkoušet, protože je to dost nebezpečné, je třeba si uvědomit, že si přece jen hrajete s ohněm. Navíc pokud se rozhodnete pro skutečně kvalitní výrobek a necháte si jej instalovat od odborníků, ušetříte spoustu peněz na dalším provozu.

Samotné vytápění tuhými palivy je poměrně levné a žádné další náklady vás provoz krbu nebude stát. Jak tedy vybrat ten správný krb? Velmi důležité je mít přehled o tom, jak velký prostor je třeba pomocí krbu vytopit. Každá krbová vložka má svůj výkon, který je schopna poskytnout a ten může sloužit k vytopení prostoru o určitých rozměrech. Dále je třeba navrhnout efektivně cesty rozvodů teplého vzduchu či teplé vody, které budou sloužit k vytápění dalších místností v domě.

Je dobré zauvažovat také nad velikostí samotného krbu, přece jen jej budete potřebovat někam umístit a je dobré, aby se vám do místnosti vešel. Při výběru vezměte v úvahu také to, jak velké jsou u krbové vložky prosklené plochy. Těmi totiž do místnosti, ve které se krbová vložka nachází, proniká teplo. Čím větší prosklená plocha, tím tepleji v místnosti bude. Pokud budete topit v krbu pro celý dům, zvolte raději vložku s menšími skleněnými dvířky, abyste se pak v místnosti neupekli.

Krby nabízí dvě základní technologie vytápění, které se liší rozváděným médiem, častěji se pravděpodobně setkáte s teplovzdušným systémem topení. Internetový obchod Krby-stavba.cz nabízí široký výběr krbových vložek i obestaveb, díky kterým si budete moci užívat teplo domova kdykoli se vám zachce. Dále zde seženete veškeré příslušenství, rozvody teplého vzduchu i vody a ostatní materiál, který budete k instalaci vytápění tuhými palivy potřebovat.