Nerezové komíny – jak unikátně odvést spaliny

Nerezový komín není nic jiného než obyčejný komínový systém z dobrého materiálu. Nic víc ve skutečnosti ani nepotřebujete. Je důležité si uvědomit, že nejdůležitější u komínu je funkčnost. Co vám pomůže, že máte komín ze dřeva a po celém obvodu opatřený řezbami, když vám dřív nebo později chytí od procházejících spalin a shoří na uhel? Tak často vznikaly požáry ve středověkých městech, než lidé pochopili, že dřevo není dobrým stavebním materiálem pro komín a začali používat kameny nebo cihly.

Zděné komíny jsou sice lepší variantou, nicméně pokud budete topení realizovat tuhými palivy, zděné komíny dlouho nevydrží a budou se rozpadat působením kyselých kondenzátů, které vznikají jako vedlejší produkty spalování dřeva. Proto je vhodné hledat dál, univerzálním řešením pro odvod spalin z tuhých paliv jsou nerezové komíny. Ty jsou vysoce odolné vůči vlhkosti, vysokým teplotám i nejrůznějším chemikáliím. Jsou totiž vyrobeny z kvalitního nerezového plechu, který vydrží skutečně hodně. Komíny nerez lze používat samostatně nebo také jako komínové vložky v případě, že váš stávající komín má stabilní konstrukci a vy jej chcete chránit před působením spalin.

Rozdíl je také v tom, že nerezové komíny lze stavět zvenku na fasádu a není nezbytnou nutností rozbourat půl domu, abyste vybudovali vašemu komínu základ. Nerezový komín můžete koupit jako celek nebo po jednotlivých dílech. To má výhodu v tom, že si sestavíte komín podle vašich konkrétních potřeb a proporcí domu. Díky velké variabilitě dílů naleznete vždy takové, které můžete bez problémů napojit na kouřovody vedoucí od krbu či kamen, ty odvádí spaliny vzniklé hořením tuhých paliv, nebo na plynový kotel pro odvod spalin z topení plynem. Rozhodnutí je na vás, vsaďte i vy na některou z variant nerezového komínu, jejichž širokou nabídku naleznete na Komíny-nerez.cz.