Komíny z nerezu – odstraňujeme spaliny dokonale

Nikdo nechce spaliny v otopné soustavě, faktem ale je, že při topení tuhými palivy, se jim nevyhnete. Potom už zbývá jen odvést je pryč, aby při vytápění netropily neplechu, protože spaliny z vytápění mohou být nebezpečné. Topíte-li plynem, nejsou spaliny agresivní a pro jejich odvod stačí bez problémů zděný komín. Tuhá paliva však při hoření produkují kyselé látky, které v komínu tvoří agresivní kondenzáty, působí na povrch komínu a mohou jej i poškodit. Proto je třeba při topení tuhými palivy vybavit váš dům dostatečně odolným komínem.

Odpověď na otázku, jaký komín je vhodný pro odvod spalin z tuhých paliv, je nerezový komín. Nerezové komíny představují univerzální řešení komínu pro každý dům. Mezi jejich hlavní přednosti patří, že jsou dostatečně odolné, nepodléhají působení chemických sloučenin, extrémních teplot ani vlhkosti. Máte-li problémy s vaším stávajícím komínem, vyměňte jej za nerezový nebo si pořiďte alespoň nerezovou komínovou vložku a váš komín vyvložkujte. Nerezová komínová vložka odvede všechny spaliny rychle a bezpečně z komínu pryč. Jedná se vlastně o jednoplášťový nerezový komín, který je naprosto spolehlivý.

Budete-li budovat zcela nový komín, můžete jej mít tradičně uprostřed domu, co nejblíže kotli, krbu či kamnům, kterými vytápíte, nebo je možné, pokud z nějakého důvodu nemůžete komín vést skrz dům, připevnit jej i zvenku na fasádu. Nerezový komín se totiž díky nerezové oceli, ze které je vyrobený, pochlubí velmi nízkou hmotností.

Potřebujete-li i vy nový komín či vložku do stávajícího zděného komínu, navštivte Komíny-nerez.cz, kde naleznete široký sortiment různých druhů nerezových komínů. Spolehněte se na variabilní nerezové komíny, které se vyrábějí v několika různých rozměrech i tvarech. Navíc mají výhodu také v tom, že se prodávají po dílech, takže si každý sestaví komín z nerezu přesně na míru. Neváhejte a pořiďte si i vy kvalitní nerezový komín od Komíny-nerez.cz.